Jump to content

Yağ Şeker ve Obezite Lobisi

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

Belki komik gelecek yada komplo teorisi olarak diyeceksiz ama böyle bir lobinin var olduğunu hiç düşündünüz mü?

Türkiye'nin son 20 yıllık çekilen aile dizi filmlerini bir inceleyin derim.

Genellikle masabaşında çekilen sahneler sabah kahvaltısı , çay bahçesi yada akşam yemeği sahneleri...

Ve insanların en mutlu olduğu sahneler yada önemli aile toplantısının yapıldığı anlar hep masa başı yemek zamanında gösterilir.

Özellikle de ağızda yemek varken konuşan oyuncunun pozları insanı acıktırır. Bu pisikolojik bir etki tepkidir.

İkinci nokta yemek yerken rol yapanların çoğunluğunun zayıf fit olmasıdır. Bu da insanda yeme hissi uyandırır.

Şişman birinin yemek yemesi izleyiciyi sıkar. Ama fit vücütlu birinin yemek yemesi iştah açar.

Ekrandaki sahte dünyayı
gerçek yapmanın en kolay yolu olarak yemek gösterilir izleyiciye.

Bunların rasgele yapıldığını düşünmüyorum.

Benzer bir konu açmıştım ilgileneler buraya da göz atabilirler.

Bakterilerin ve kanser hücrelerinin bedenimizdeki sağlıklı hücreleri taklit ederek yaşadığına dair kanıtlar sunan çok çalışmalar var.

Aşağıdaki bağlantıda bakterilerin beynimizin hormon merkezini etkilediğinden söz ediyor. Buna bağlı olarak beslenme şeklimi belirliyorlar diyor.

Elbette obezite zamanla genetikleşmiştir. Çünkü aynı bakteriler aynı beslenme kültüründe nesilden nesile taşınırlar. Bu yadsınamaz.

https://www.sciencedaily.com/releases/2012/12/121219142301.htm

Aşağıdaki bağlantı da kanser hücrelerinin beslenmek için bizi nasıl acıktırdıkları yazıyor. Japonların bununla ilgili çok güzel bir animasyon videosu vardı , japoncam zayıf olduğundan bulamadım.

Kanser hücreleri kendi beslenme şekillerine göre açlık merkezini etkileyerek yemek yemeni sağlıyor. Ancak fazla şeker fazla karbonhidrat aldığın için aynı zamanda da obez olmaya başlıyorsun.

https://www.mskcc.org/news/sweet-revenge-taking-advantage-cancer-cells-hunger-sugar-and-other-nutrients

Kanser olmamak için saatinde dengeli yemek ve uzun süre açlık hissetmek yararlı oluyor. Bu durumda kanser hücreleri beslenemiyor zayıflıyor ve diğer sağlıklı hücreler onları yiyor.

Şeker özellikle kanseri tetikliyor.

Sağlıklı bir çocuk doğurmak istiyorsanız hem anne hem baba olarak çocuk niyetiyle cinsel ilişkiye girmeden iki ay önce şeker ve karbonhidrat dietine başlamanızı öneririm.

Bu sayede bedeninizdeki bakteri florası değişecek ve çocuğunuzun daha sağlıklı doğma olasılığı artacaktır.

Sebze et meyve kuruyemiş ağırlıklı ancak obur gibi değil insan gibi uzun süren açlıklar ile.

Atalarımız maymun(bazıları bunu sevmiyor ortak ata diyelim :) ) iken meyve yiyordu.

Meyvelerde şeker oranı aşırı yüksek. 

Kutup bölgelerine göç ettikçe aşırı et yemeye başladık.

Ayılarda aynı mesela.

Panda otçul böcek filan yiyordur.

Kahverengi ayı ne bulursa yiyor. Bal meyve et :)

Kutup ayısı sadece et.

9 saat önce, MrBean yazdı:

Atalarımız maymun(bazıları bunu sevmiyor ortak ata diyelim :) ) iken meyve yiyordu.

Ayılarda aynı mesela.

Kutup ayısı sadece et.

İnsan dışındaki hayvanlar besinlerini pazardan almıyor bu nedenle istedikleri zaman ulaşamıyorlar. Ayının bal yemesi maymunların şekerli meyveler yemesi tamamen kendi doğal çabaları sonucunda oluyor.

Ama evcil hayvanlarda obezite sorunu var.

On 02.07.2024 at 11:45, Röpteşambırlı Uzaylı yazdı:

şekerin ve unun zararlı olduğunu düşünmüyorum.katki maddeli değilse.sadece seker ve un ,yağ türevi yiyecek ile beslenmek elbet hasta eder.proteinsiz de olmaz.şeker hayatin temelidir.öyle olmasa vücüt sikisinca yaği sekere dönüştürmezdi.

Dostum uzaylı gerçekten ciddi olamazsın.  :) Üç dört gün hamur işi yersen kabız olursun. Çocukluğumda babaannem hep hamur işi yapardı sıçamazdım. Belki ben çok yemişimdir.  :)

Şeker zararlımı emin değilim ama @MrBean kısmende olsa doğru diyor bence. Meyve faydalıyken baklava filan nasıl zararlı olabiliyor anlamıyorum. 

On 28.06.2024 at 23:18, MrBean yazdı:

Ayılarda aynı mesela.

Kutup ayısı sadece et.

Evet meyve yemek lazım.  :)

Steve Jobs sadece meyve beslenmesi uygulamış ama yinede iyileşmemişti. 

Sadece meyve yiyerek kanseri yok edeceğini sanmış salak adam. :)

1 saat önce, Maddeci yazdı:

Dostum uzaylı gerçekten ciddi olamazsın.  :) Üç dört gün hamur işi yersen kabız olursun. Çocukluğumda babaannem hep hamur işi yapardı sıçamazdım. Belki ben çok yemişimdir.  :)

Şeker zararlımı emin değilim ama @MrBean kısmende olsa doğru diyor bence. Meyve faydalıyken baklava filan nasıl zararlı olabiliyor anlamıyorum. 

Evet meyve yemek lazım.  :)

Steve Jobs sadece meyve beslenmesi uygulamış ama yinede iyileşmemişti. 

Sadece meyve yiyerek kanseri yok edeceğini sanmış salak adam. :)

işte; lifsiz, proteinsiz, vitaminsiz boş hamur işi yersen sıçamazsin tabi.içinde et olsa yaninda da kefir.kabiz olmazsın.sabun gibi kayıp çikar arkadan.

protein olmayınca bağirsak hücreleri o hamur işini sıkıp,çeşitli; enzimlerle, sıvılarla,asitlerle katalizörleyip- parcaliyip, içinde protein ariyor.eee buluncaya kadarda boku birakmiyor.bişe olmadiğini anlayincada iş işten geçmiş oluyor.bok taşa dönüyor bağirsak içinde.çünkü hücreye besin lazim.evrimsel olarakta ortak atalarimiz çok açlik çektiğinden durum genlere5işlemiş.o yüzden bağirsak ihtiyacini alana kadar sıkıyor.böykece aside olmuş bok bağirsak duvarlarına yapişiyor. Yol boyu giderken içindeki suyuda hücreler,bakteriler,mayalar, parazitler içiyor..içinde protein olsa hücre ve bağirsak sakini mikroplar istediğini alir boku serbest  birakir ve bokla birlikte arkadan çikarlar.