Jump to content

Mantılı

Recommended Posts

Satanik Tapınak (The Satanic Temple veya TST) nonteist bir örgüttür. 2013 yılında Salem, Massachusetts'te kurulmuştur.

İsimlerindeki şeytan kelimesi doğaüstü bir varlığa veya bir kötülük timsaline atıfta bulunmak için değil, kanun tanımaz otoriteye ve sosyal normlara karşı muhalif olmanın ve isyan etmenin sembolü olarak kullanılmıştır.

Satanik Tapınağın temel ilkelerini tercüme edip aşağıda paylaşıyorum.

1. Her insan tüm canlılara karşı, akla uygun olacak şekilde, şefkat ve empatiyle davranmaya çalışmalıdır.

2. Adalet mücadelesi, yasalar ve kurumlardan üstün tutulması gereken, devam eden ve gerekli bir arayıştır.

3. Kişinin bedeni dokunulmazdır ve kişinin yalnızca kendi iradesine tabi olmalıdır.

4. İnsanların rencide etme özgürlüğü dahil tüm özgürlüklerine saygı gösterilmelidir. Başkasının özgürlüğüne kasten ve haksız yere tecavüz etmek, kişinin kendi özgürlüğünden vazgeçmesidir.

5. İnançlar kişinin dünyaya ilişkin en iyi bilimsel anlayışına riayet etmelidir. Bilimsel gerçeklerin kişinin kendi inancına uyacak şekilde çarpıtılmamasına dikkat edilmelidir.

6. İnsanlar yanılabilen canlılardır. Şayet ki kişi hata yaparsa, bunu düzeltmek için ve sebep olduğu her türlü zararı gidermek için elinden geleni yapmalıdır.

7. Bütün bu ilkeler, eylem ve fikirde asalete ilham olsun diye tasarlanmış kılavuz ilkelerdir. Merhamet, bilgelik ve adalet ruhu her zaman yazılı veya sözlü kurala üstün gelmelidir.

Satanik Tapınağın resmi sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

• Haha 1

• 1 ay sonra...

Yakında bu adamlardan bir hareket bekliyorum. ABD'de iki eyalette okullarda sözde 10 emirin yazılı olduğu bir köşe olacak, birkaç haftalık, belki 1 aylık bir kanun.

Anayasanın din ve inanç özgürlüğü ilkesini öne sürerek Satanik tapınağın ilkeleri de olmalı o zaman diye federal mahkemeye başvuracaklar. Daha önce buna benzer bir davayı kazandıkları için emsal karar kısa sürede çıkar ve işe koyulurlar.

Sonra olmadı böyle, en iyisi hepsini kaldıralım derler. 

Ama bunu Türkiye'de yapmaya kalksan, daha tapınağı açtığın gün kurşunu yersin. Kabul edelim. Biz inanç özgürlüğüne saygılı falan değiliz. Gitsinler başka yerde yapsınlar bile demeyiz. 

Kutsal kitaplardaki şeytan hep kötülük emsali gösterilir. Ancak gerçekler bambaşkadır. 

Şeytan aslında iyidir. İnsanları özgürleştirmek ve eşit hale getirmek ister. Dünya kirletilmesin, cinayetler ve soykırımlar olmasın ister. Hayvanları korumak ister.

Peki tanrı denilen uydurma, "evil" varlık ne ister? Çocuk evliliği, soykırım, akraba evliliği, kadına şiddet, hayvan katliamları, insanların bir kısmını cehennem de yakmak vb liste uzar gider.

"Tanrı"nın mı yoksa yüce gönüllü şeytanın mı daha iyi ve dürüst olduğuna forum üyeleri karar versin. 

Bu arada ben şeytanın kişisel sekreteriyim.  :) 

Bunları da İlluminati merkez binasından yazıyorum. 

image.png.5716f5cd01675a05987990b9a48d7a77.png

• Like 1

6 saat önce, Maddeci yazdı:

Şeytan aslında iyidir. İnsanları özgürleştirmek ve eşit hale getirmek ister. Dünya kirletilmesin, cinayetler ve soykırımlar olmasın ister. Hayvanları korumak ister.

Şeytan hikayesi de çelişkilerle dolu. Evet, kendine saygısı olan bir kişilik. Otoriter yönetimi eleştirmekten geri durmuyor. Tanrının gücü ona yetmiyor mu da susturmuyor diye sorarsan özgür irade diyorlar. Biz karşı gelirsek cezamız cehennemde işkence, o karşı çıktığı için cezası bize işkence etmek/ettirmek. Şeytan insanları seviyorsa bu ona uygun bir cezadır diyebiliriz ama madem şeytan muhalefet, niye söz konusu insanları kandırmak (!) ve işkence etmek olunca karşı gelmiyor? Sanki burada danışıklı bir dövüş var.

7 dakika önce, MrBean yazdı:

Hangi tanrıyı seçersen seç eseri  olan dünya bombok. :)

Dostum tatile filan çık biraz rahatla. Stresi üzerinden at. 

Dünya çok güzel yer. 

Netflix te acayip belgeseller var. Dünya'nın ne kadar güzel bir yer olduğunu çok güzel anlatıyor. 

Bu belgeseli ilk izlediğimde çok beğenmiştim. Acayip. :)