Jump to content

Eti bıçakla kesmeyin hadisi


alpinçayırı

Recommended Posts

Kütüb-i Sitte hadislerinin Ebu Davud bölümünde geçen akıl ve mantık dışı bir sahih hadistir. Neymiş, eti bıçakla kesmeyip ağzınızla kemirerek yiyin. Bu durum, yabancıların adetleriymiş de. O zaman bu mantığa(!) göre çatal ve kaşık kullanmadan ellerimizle yemek yiyelim. Sanki bıçağı ete batırarak ağzımıza sokuyoruz. Laf söyledi balkabağı, zırvalığın daniskası. Bir de "eti bıçakla kesmek" adeti, güya yabancı(!) geleneğiymiş. Demekki yabancılar, bedevilerden çok daha medeniymiş. Bu saçma sapan hadiste bile ayrımcılık var. Diyelim ki bir hayvanı kurban kestik ve ilgili hayvanın eti çok büyük. Büyük hayvanların etini bıçakla butlar ve bagetler gibi küçük parçalara ayırmadan hayvanın etini nasıl yiyeceğiz peki? Sanki eti bıçakla keserken paslı bıçak kullanıyoruz. Aklı başında olan herkes bilir ki, paslı bıçaklarla et kesilmez. Eti kesmede kullanılan bıçak; paslanmamış, normal, metal bıçaktır. Eti bıçakla kestikten sonra kirli bıçağı suyla ve deterjanla yıkıyoruz zaten. Bir de günümüzde paslanmaz çelikten yapılmış çatal-kaşık-bıçak setleri var. Eti bıçak yerine testere ve baltayla mı keselim yani? Çöldeki medeniyetsiz bedevi Arapların niye çatal bıçak kullanmak varken yemeğe görgüsüzce ellerini daldırıp yedikleri belli oldu. 

İlgili link: https://sorularlaislamiyet.com/bicakla-etin-kesilmesi-sunnete-aykiri-midir-varsa-bundaki-hikmet-nedir-ayrica-ekmegi-bicakla?amp

"Eti bıçakla kesmeyin. Çünkü bu, yabancıların işidir. Siz dişlerinizle kemirerek yiyin. Çünkü bu, sıhhat ve afiyet için daha iyidir." [Ebu Davud, Et’ime 21, (3778)]

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...