Jump to content

Recommended Posts

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamins/

Yukarıdaki bağlantıda Harvard üniversitesinin yayınladığı günlük vitamin İhtiyacı yazıyor. Bütün vitaminlere hergun ihtiyaç duysak toplamda 3.5g kadar yetiyor.

Vitamin A max 1 mg

Vitamin B1 Max 1.2mg

Vitamin B2 Max 1.3mg

Vitamin B3 Max 16mg

Vitamin B5 Max 5mg

Vitamin B6 Max 100mg

Vitamin B7 Max 0.3mg

Vitamin B9 Max 1mg

Vitamin B12 Max 0.02mg

Vitamin C Max 2g

Kolin Max 3.5gr

Vitamin E Max 15mg

Vitamin K Max 0.12mg

Toplam 6 gram vitamin

Bu da en fazla üst sınırdan hesaplanmıştir. B12 ve A vitamini fazlası zarar verir. Aşırı C vitamini yine zarar verir.

 

50gr çiğ lahanada 0.5 mg K vitamini var. Ihtiyacimizdan dört kat fazla.

Bir tane yeşil biber de 80mg C vitamini var. Bir portakalda 90mg C vitamini var.

A vitamini yumurtada 0.8mg var.

100g zeytinde 2 mg E vitamini var.

Bazi vitaminleri gereğinden fazla aliyorken bazı vitaminleri de hiç alamıyoruz.

Bilincsiz vitamin kullanımının hiçbir işe yaramadigini gostermek için böyle bir başlık açtım.

Aşırı derecede C vitamini almanın bize hiçbir yararı olmuyor.

Çiğ lahana , karnıbahar , biber ve çiğ yumurta , zeytin , yoğurt , ciğer tüketmemiz gerek.

 

Vitaminlerin fazlası zaten vücuttan atiliyorlar.

Dengeli vitamin gereksinimi için çiğ sebze ve meyve tüketmek önemli.

Miktarları siz internetten araştırırsiniz.

 

Link to comment
Share on other sites

Markete gidiyoruz , ürünlerin yüzde sekseni un ve süt urunlerinden oluşuyor.

Baktığınız zaman farklı tatlar alıyorsunuz ama aynı gıdaları tuketiyorsunuz. Bu da sizde vitamin eksikliğine sebep oluyor.

Market ürünleri zaten işlem görmüş süt ve unlu mamullerden oluşuyor. Et ürünlerini saymıyorum çünkü onlarda da nişasta var. Yani et değiller.

Marketlerde neden sebze ve meyve konsepti çok çok az. Örneğin lahana , ıspanak, havuç tarzı  ambalajlı az pişmiş yiyecek ürünleri yok.

Cevap basit aslında hamur ve süt urunlerinin işlenmesi ve saklanması kolay. Ayrıca çok hile kaldirabiliyorlar. Bu da karlarını artırıyor.

Ama sebze üzerine çeşitlilik yok. Hile yapması da zor. Dolayısı ile karları az.

Bu dengesiz beslenme ve yetersiz vitamin tüketimi insanlarda psişik sorunlara yol açıyor. Sürekli hamur ve mayalı süt urunleri tüketmekten mayyaklasmaya başlıyoruz. Beden artık motora bağlıyor kendini ve enzim mekanizmasını yavaşlatıyor. Bunun sonucunda az yeseniz bile kilo alıyorsunuz çünkü enzim mekanizmasi tembelleşmiş. Aptalliga yol açıyor. Çünkü beyin hep aynı döngüyü takip ediyor. Canı farklı birşey istemiyor. Acıkınca hamur türevi birşey yiyerek kendini kandırıyor. Sonra ağırlık basıyor uykunuz geliyor çünkü vücut gıdasını alamadi ama sindirmesi gereken faydasız ünlü mamullerle dolu mide var. Bunu halletmek için beyin sizi uyutuyor ki bu aptalın diğer aktiviteleriyle yipranmak istemiyor.

Ta ki sindirim bitene kadar mayışık kalıp sonra ayildiginizda tekrar karnınız acıkmış hissediyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...