Kovulmuş Üye Konu tarihi: Aralık 30, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Aralık 30, 2023 https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/vitamins/ Yukarıdaki bağlantıda Harvard üniversitesinin yayınladığı günlük vitamin İhtiyacı yazıyor. Bütün vitaminlere hergun ihtiyaç duysak toplamda 3.5g kadar yetiyor. Vitamin A max 1 mg Vitamin B1 Max 1.2mg Vitamin B2 Max 1.3mg Vitamin B3 Max 16mg Vitamin B5 Max 5mg Vitamin B6 Max 100mg Vitamin B7 Max 0.3mg Vitamin B9 Max 1mg Vitamin B12 Max 0.02mg Vitamin C Max 2g Kolin Max 3.5gr Vitamin E Max 15mg Vitamin K Max 0.12mg Toplam 6 gram vitamin Bu da en fazla üst sınırdan hesaplanmıştir. B12 ve A vitamini fazlası zarar verir. Aşırı C vitamini yine zarar verir. 50gr çiğ lahanada 0.5 mg K vitamini var. Ihtiyacimizdan dört kat fazla. Bir tane yeşil biber de 80mg C vitamini var. Bir portakalda 90mg C vitamini var. A vitamini yumurtada 0.8mg var. 100g zeytinde 2 mg E vitamini var. Bazi vitaminleri gereğinden fazla aliyorken bazı vitaminleri de hiç alamıyoruz. Bilincsiz vitamin kullanımının hiçbir işe yaramadigini gostermek için böyle bir başlık açtım. Aşırı derecede C vitamini almanın bize hiçbir yararı olmuyor. Çiğ lahana , karnıbahar , biber ve çiğ yumurta , zeytin , yoğurt , ciğer tüketmemiz gerek. Vitaminlerin fazlası zaten vücuttan atiliyorlar. Dengeli vitamin gereksinimi için çiğ sebze ve meyve tüketmek önemli. Miktarları siz internetten araştırırsiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Aralık 30, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2023 Markete gidiyoruz , ürünlerin yüzde sekseni un ve süt urunlerinden oluşuyor. Baktığınız zaman farklı tatlar alıyorsunuz ama aynı gıdaları tuketiyorsunuz. Bu da sizde vitamin eksikliğine sebep oluyor. Market ürünleri zaten işlem görmüş süt ve unlu mamullerden oluşuyor. Et ürünlerini saymıyorum çünkü onlarda da nişasta var. Yani et değiller. Marketlerde neden sebze ve meyve konsepti çok çok az. Örneğin lahana , ıspanak, havuç tarzı ambalajlı az pişmiş yiyecek ürünleri yok. Cevap basit aslında hamur ve süt urunlerinin işlenmesi ve saklanması kolay. Ayrıca çok hile kaldirabiliyorlar. Bu da karlarını artırıyor. Ama sebze üzerine çeşitlilik yok. Hile yapması da zor. Dolayısı ile karları az. Bu dengesiz beslenme ve yetersiz vitamin tüketimi insanlarda psişik sorunlara yol açıyor. Sürekli hamur ve mayalı süt urunleri tüketmekten mayyaklasmaya başlıyoruz. Beden artık motora bağlıyor kendini ve enzim mekanizmasını yavaşlatıyor. Bunun sonucunda az yeseniz bile kilo alıyorsunuz çünkü enzim mekanizmasi tembelleşmiş. Aptalliga yol açıyor. Çünkü beyin hep aynı döngüyü takip ediyor. Canı farklı birşey istemiyor. Acıkınca hamur türevi birşey yiyerek kendini kandırıyor. Sonra ağırlık basıyor uykunuz geliyor çünkü vücut gıdasını alamadi ama sindirmesi gereken faydasız ünlü mamullerle dolu mide var. Bunu halletmek için beyin sizi uyutuyor ki bu aptalın diğer aktiviteleriyle yipranmak istemiyor. Ta ki sindirim bitene kadar mayışık kalıp sonra ayildiginizda tekrar karnınız acıkmış hissediyorsunuz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountGiriş yap
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now