dersu uzala Konu tarihi: Temmuz 1, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Temmuz 1, 2023 https://tr2tr.wiki/wiki/Tikker Bu cihazı yapıp denedim ama ses alamadım. Sadece mors kodlarını mı alıyor bu cihaz? Yıldırım şimşek araçların buji kıvılcımları gibi doğal ve yapay kaynakların seslerini alması lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 verdiğin linkte öyle yaziyor.mors alfabesi ile iletişimi sağlamak için yapilmiş bir tür telgrafmış.bu alfabenin nokta ve çizgilerini ise vızıltı halinde sese dönüştürebiliyormuş.ilkel bir modülatörü varmış telofonun ucunda.ses çikarmiyor sadece işte gelen elektrik sinyalini vızıltı halinde veriyormuş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 ismine niye radyo alıcısı demişler onu anlamadım.havadaki radyo dalgalarını algılayan bişey değil sonucta.ismi saçma olmuş Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 1 dakika önce, Röpteşambırlı Uzaylı yazdı: verdiğin linkte öyle yaziyor.mors alfabesi ile iletişimi sağlamak için yapilmiş bir tür telgrafmış.bu alfabenin nokta ve çizgilerini ise vızıltı halinde sese dönüştürebiliyormuş.ilkel bir modülatörü varmış telofonun ucunda.ses çikarmiyor sadece işte gelen elektrik sinyalini vızıltı halinde veriyormuş. Vızıltıda sesdir. Lambalı radyolar bulunana kadar bunlar kullanıldı hep. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Şu an, pigeon yazdı: Vızıltıda sesdir. Lambalı radyolar bulunana kadar bunlar kullanıldı hep. yaptığın bu alette vızıltı geliyorsa çalışıyor demektir.ilkel telgrafmış sonuçta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Verdiğin linkte şöyle yaziyor: tikker; Alıcının detektörü ile kulaklık arasında bir elektromıknatıs tarafından tekrar tekrar açılan titreşimli bir anahtar kontağından oluşuyordu. Ham bir modülatörü olarak işlev gördü; dedektörden gelen sinyali bir ses oranında keserek, taşıyıcı her mevcut olduğunda kulaklıkta bir vızıltı üretiyordu. Böylece Mors alfabesinin "noktaları" ve "kısa çizgileri" duyulabilir hale getirildi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Röpteşambırlı Uzaylı Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 2, 2023 Lambali radyolara baktım da onlarla bu aleti kıyaslamak doğru değil.bu cok basit bir düzenek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts