Jump to content

Kılıçdaroğlu kazanamayacak


Kenopsia

Recommended Posts

millet ittifakının hiçbir zaman %60'ı gördüğünü sanmıyorum. millet ittifakı + hdp olabilir belki. şuan muhalefet bloğu hala önde götürüyor ama ben ilk tur sonrası oluşan ortamın da etkili olacağını düşünüyorum, kazanan az bir farkla kazanacak çünkü. mecliste çoğunluk muhalefete geçer ve ikinci tur için de tekrar birleşirlerse kılıçdarın bir şansı var. zaten mhp ortak hareket etmeyerek vekil seçimi için tabuta bir çivi çaktı.  14 mayıstaki genel seçim için tahminim :

akp% 35  //  mhp%7  //  cumhur-diğer%2

chp%28   //   iyi%11   //   millet-diğer%1

hdp+tip %12

memleket+zafer %4 

 hata payı+- %0.5 diyorum. bakalım seçimden sonra kontrol ederiz ne kadarı tutacak :D  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Arkadaslar benim partilere ve siyasete yonelik gozlemim su sekilde:

 

  1. Siyasi partilerin ulkeyi duzeltecegine yonelik umudunuz varsa, bu umuttan vazgecin. Hic bir siyasi parti bunu yapamaz. Zaten bu partiyle martiyle olmaz.
  2. Kurulan irili ufakli partilerin hepsi fasa fiso. Bazilari AKP'den kopup gelmis hala kafa ayni kafa. Isim degistirmisler zadece.
  3. Kilicdaroglu da belki kazanirim umuduyla bu kilik degistirmis AKP'lilerle el ele verdi, yari yolda kaldi.
  4. Bu irili ufakli partileri surekli gundem yaptilar, adamlarin oyu SIFIR kardesim. Sen ne hakla CHP'den SIFIRLIK PARTILERE koltuk veriyorsun.
  5. Enayi misin! Enayiligine doyma da, bu millete yapilan cok buyuk bir kotuluk!
  6. K.K. hem Chp'yi parcaladi. Hem, istifa etmeyerek azicik umudu olan insanlari da usandirdi. Yapisti koltuga birakmiyor. Tekrar tekrar yenilir artik. 
  7. AKP, caldikca caliyor, zulmettikce zulmediyor. Bu boyle devam eder.
  8. Ulkede adalet, hak, hukuk, ozgurluk, insanca yasam yok, huzur yok. Devlet kurumlari diye bir sey yok. Devleti yonetenler zaten her turlu hukuksuzlugu ve sucu isliyor. 
  9. Son olarak, varsa kardesim bir yolu, yurtdisina cikin, olmadi en azindan cocugunuzu cikartin, hayati kurtulsun. 
  10. Bu is ancak bilimsel egitimle cozulur; onu da bu topraklarda isteyen yok. Bilerek zaten bilimsel egitimi vermiyorlar. Cunku verseler milletin gozu acilacak.
  11. Millete din, iman, bayrak, millet diye gaz veriliyor; halk resmen soyuluyor. Soyulurken de alkisliyorlar. Kafa tamamen gidik.
  12. Izlemeyin kardesim televizyon melevizyon. Ben yillardir izlemiyorum. Ayda bir iki defa sinema filmi yada belgesel acip bakiyorum. Televizyon milleti aptallastiriyor. Adamlar bir kac saat onune ne gelirse izliyor.

 

Link to comment
Share on other sites

Erdogan, K.K'yi karsisinda istiyordu. K.K.'nin butun cevresi, "ha bamam alirsin, yok soyle yenersin, yok boyle aliriz, yurruuu kim tutar seni" deyip buna gaz veriyorlar. Sifirlik partileri hergun sanki bir sey-mis gibi gundem yapiyorlar, hepsi AKP'nin turevi. 

 

 

Bir de kalkmis, milleti sucluyor. Yok efendim, 75 milyonluk Turkiye'de kimlerin evinde kac kanal var onu da biliyorum diyor.

Yuru be isine!

Ataturk, koyluye indi, koyluyu ikna etti. Koyluyle ele ele verdi de carpisti. Zaten secimlerin adil ortamda olmayacagini biliyorsun. BILE BILE ne diye kendin yarisiyorsun. Biraksana kardesim yerini daha genclere. 

Zaten yuz kere yenilmissin. Daha ne diye orada oturuyorsun. 

Yetmedi mi?

Buraya yaziyorum, bunlar yine kaybedecek. Millet kaybediyor bunlarin yuzunden ya.

Link to comment
Share on other sites

CHP beceriksiz bir parti, bi düşünmek lazım bu adamlar yıllardır iktidara gelemiyorsa sorun bunlardadır, geçmişten ders çıkarmak lazım, halkı nasıl ikna ederiz, nasıl oy toplarız diye geçmişten ders çıkarmak lazım, bu angutlar hala selahattin demirtaş, osman kavala diye tutturdular seçime kadar. Milleti boşa ümitlendirdiler, kazanılacak seçimi kaybetmek için çok azimle çalıştılar, CHP gelmesin başa istemiyorum, oyların çalındığından şikayetçi isen bu senin başına ilk defa gelmiyor, Muharrem İnce kaybettiğinde de çalındı dediniz o zaman akıllanıp bir çare üretmeniz lazımdı, bugün kalkıp oylar çalındı diye ağlamanın bir manası yok, seçim güvenliğini sağlayamadıysan bunu önceden belirt ki gönüllülerden rica et, sandıklarda sayımızı artıralım de, sen seçim gününe kadar seçim güvende sandık güvende dedin, bu mu senin güvende dediğin seçim. 40 sözü varsa 39u yalan 1i şüpheli. İstemiyorum artık böyle beceriksiz ve sorumsuz bir partiyi. Yerel seçimlerde de tabiki AKP'ye vereceğim AKP CHP'den bin kat iyi.

 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, kavak said:

Güç manyaklıĝı ve sarhoşluĝu diye bir şey var. Bir şekilde gücü ele geçirenlere bir haller oluyor. Kendilerini bulunmaz hint kumaşı zannetmeye kalkıyorlar. Türkiye´deki tüm parti liderlerinin belirĝin bir özelliĝidir bu. Eskiden de böyleydi, şimdi de böyle.

Aynen, bu isin iyisi kotusu yok; hepsi ayni seyi yapiyor. Parti lideri mi oldun, kafadan 20-30 yil kaliyorlar, yada kalmaga calisiyorlar. 

KK'da diger sorun su ki, kendi elestirisiini vermiyor. Bunun yerine egitimsiz cahil halki sucluyor. Tamam, zaten egitim duzeyi dusuk kirsaldaki insan AKP'ye veriyor. Bunu biliyoruz da senin onlari ikna etmen gerekir. Ikna edemiyorsan senin kemiklesmis CHP tabanindan oteye gidemezsin. Senin daha fazlasina ulasman lazim. 

Ustelik, sen ne hakla yuzde sifirlik bir parti olan Zafer Parti'siyle bir araya gelip de GIZLI mutabakat yapiyorsun! 6'li masa diyorsun, masanin haberi yok. Gidiyorsun ultra milliyetci bir partiye havadan soz veriyorsun. Bakanlik dagitiyorsun. Secileyim diye bakanlik mi dagitilir? Bol keseden salla bakanligi! Zafer Partisi'nin oyu kac kardesim! Deva'nin, Gelecek'in oyu kac? 

4 partiyi topla yuzde 1 yada 2 ediyor. Muharrem'i alsa, onun 7 belki 8 oyu vardi. Iyi parti-memleket partisi ve CHP bir araya gelse tamam dersin de, senin DAVUTOGLU ile ne isin var guzel kardesim! Davutoglu, yalan soyleyerek "yolcu ucagimiz goklerde" demedi mi? Isid ofkeli genclerdir demedi mi? AKP'nin yillarca emrinde degil miydi? Prensipten degil; koltuk kavgasindan ayrilmadilar mi bunlar? 

Her onune gelen sifirlik partiye koltuk verdin, bize kaybettirdin. Sahsen ben cok buyuk hayal kirikligi yasadim. 2 gun asabim bozuktu. 

 

Kk. oldugu muddetce yine kaybedecekler, yine kaybedekler. Ben, oyumu hic bir sekilde CHP'ye vermem. Giderim AKP'ye veririm, CHP'ye vermem. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Bu seçimde kimseye oy vermeye gitme zahmetinde bulunmayacağım. Milletin malını Herkes kendi adamına yediriyor. Sistem böyle.

CHP , HDP iyi parti ve akp hepsi aynıdır.

Öncellikle vatan ve makam satmayı ticaret olarak görmemeliler.

Bütün memurlar piyasada ikinci bir iş yapıp cebini dolduruyor. Kendi makamını kullanarak başkasının iş alanına tecavüz ediyor. Sonra da yetmiyor diyorlar.

Kimsenin ses çıkardığı yok.

Ülkeyi soyanlar belli ama Mehmet Şimşek onlara hiçbir şekilde dokunmadan yine elini dar gelirlinin cebine sokuyor.

Yeni zamlarla millet vekili maaşı 100 bin lirayı geçti . Haberiniz olsun.

Şimdi bunlar sizden oy isteyecekler.

Büyükşehirlerde Belediye meclis üyeleri maaşları 60 bin lira olacak.

Ha diyecekler ki çok mu?

O makamdan elde ettiği geliri saymıyoruz. Makam aracı sekreter yol yemek konaklama harcirahları saymıyoruz bile.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Kılıçdaroğlunun zaten kazanmak gibi bir niyeti yoktu.

Kazanması kesin olan Sayın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu varken temayül yoklamasında adı en son sırada olan kemal Kılıçdaroğlunun inatla adaylığa kendisinin çıkması ihaneti gösteriyordu.

Çok eleştirildi.

Meral Akşener masayı bu yüzden devirdi. Bu ne biçim adam böyle , kazanacak aday varken kendisini kazanmamak için aday yapıyor dedi. Bizden de bunu onaylamamızı istiyor dedi.

Muharrem İnce de bunu yıllar önce farkedip partisinden istifa etmişti.

Muharrem İncenin şimdi belediye seçimlerinde CHP yi desteklemesini isterdim.

Link to comment
Share on other sites

Dersimli Kemal, Deniz Baykal'dan sonra Y-CHP ihanet projesinin devam etmesi için Tayyip Erdoğan tarafından CHP'nin başına atanmış bir stepnedir. Sarı muhalefet Kılıçdaroğlu Kemal'in yüzünden AKP, 22 yıldır tek başına iktidar oldu. BOP projesi tıkır tıkır işliyor. Bahçeli Devlet'i de unutmayalım. 

Link to comment
Share on other sites

Muharrem İnce; yıllar içinde CHP'yi yiyip bitiren, kökeni 2005'e dayanan 10 Aralık Çetesi'ni ifşa etmişti. 10 Aralıkçıların elebaşları, Burhan Şenatalar, Süleyman Çelebi gibi gizli AKP'lilerdir. İnce Muharrem Hoca'm, sarı muhalefetin bu ihanete daha fazla dayanamadığı için Memleket Partisi'ni kurdu. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...