Jump to content

kavak

Recommended Posts

Seçimler 14 Mayıs´ta yapılacak. Memleket çaĝdaşlıĝı, özgürlüĝü, kuvvetler ayrılıĝını, baĝımsız yargıyı, tarafsız adaleti ve toplumsal bir barışı yakalayabilmesi için yeni bir fırsat.

Peki, RTE nam-ı diĝer AKP neden 14 Mayıs´ı seçti?
Çünkü DP(Demokrat Parti) 14 Mayıs 1950´de seçimlere girmişti ve Ramazan ayının sonuna denk geliyor. Yani yine Menderes sömürüsü ve Ramazan boyunca bol bol din sömürüsü yapılacak. Din bir kere daha siyasete alet edilecek. Bu o kadar aşikar ki!

Link to comment
Share on other sites

  • kavak başlığı 14 Mayıs 2023 olarak değiştirdi

HÜDA PAR veya Yeniden Refah Partisi gibi radikal ve marjinal partilerden bile medet ummaya başladılar.

Görünen o ki bu seçimler bir hayli kapışmalı ve sert geçecek, çünkü iki büyük ittifak arasındaki fark fazla deĝil. Cumhur İttifakı bunun farkında, bu nedenle neredeyse herkesle ittifak yapmaya niyeti var.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Hepinizi Memleket Partisine oy vermeye davet ediyorum.

 

6lı Masaya atacağınız her oy Eski AKP lilerin Meclise girmesine sebep olacak. 

 

Meclise giren bu Eski AKPliler, 

 

Erdoğanın tarafına geçerek meclis çoğunluğunu ona verecek.

 

Erdoğan bu sayede Anayasamızı değiştirecek. 

 

Kılıçdaroğlu denen itoğlu it hain köpek,bu millte büyük ihanet etti.

 

Yargılanması gereken adamları meclise soktu oyları olmadığı halde.

 

Ve kendini zorla aday yaptı it.

 

Türk Milletine ve Atatürk e soykırımcı demiş bi alçak bu adam.

 

Anayasayı değiştirecekler, Türklük kalkacak yerine şeriat gelecek.

 

Ülkedeki Afgan ve Suriyeliler eliyle iç savaş çıkartacaklar. 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bir başkadır benim memleketimin vatandaşları...:D

Diĝer konuda yazmıştım: En vasıfsızından tutun tee tepedeki mâlum şahsiyete kadar neredeyse herkes küfürbaz olmuş vaziyette. Küfürlü konuşmayı bir marifet zannediyorlar. Tüm benlikleri kin ve nefrete dönüşmüş.

Memleket, Zafer Partisi vb. Bunların hiçbir şansı yok, çünkü alacakları oyun miktarı %2-3´in üzerinde olmayacak. Aklı başında olan herkes bunu hemencecik anlar.

İnce´nin veya Oĝan´ın CB olma şansı ise 0. Evet, kocaman bir sıfır!

Hasılı hayalperest olmanın bir anlamı yok.

Dipnot: Şeriat gelirse Cumhur İttifakı önderliĝinde gelir, çünkü bunlar HUDA PAR gibi şeriat yanlısı bir partiye kucak açtılar. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 saat önce, Kenopsia yazdı:

Ya akp bunlara höt dese bunlar içlerine içlerine sıçan adamlar. Tayyip'in alavere dalaveresine ya da kaba güç kullanma tehditine karşılık veremezler, iktidarı akp'ye bırakırlar.

Fazla abartıyorsun, çünkü korkak olsalardı son İstanbul seçimlerinde dik durmazlardı. Dik durarak ve geri adım atmayarak İstanbul seçimi kazanıldı.

Link to comment
Share on other sites

19 saat önce, Kenopsia yazdı:

İmamoğlu dik durdu ama bu artık onun seçimi değil. Kılıçdaroğlu adam değildir iktidarı verir.

Bu kadar önyargıya pes doĝrusu. Yahu CHP sadece Kılıçdaroĝlundan mı ibaret?

Sanki her seçim sandıĝını o koruyor!

Mevzunun Imamoĝlu ile de alakası yok, çünkü ekip (Millet Ittifakı) olarak sandıklara sahip çıkılmalı. Bir iki kişi ile olacak iş deĝil.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...
8 saat önce, Kenopsia yazdı:

güzel bi yöntemini bilsem anında sonlandırırdım kendimi

Ben de bunu arıyorum iki tane altıpatlar bulup karşı karşıya geçip işi bitirelim

denizaltı mürettebatı kurtulma şansı kalmayınca iki sıra olur en yüksek rütbeli iki subay herkesin kafasına sıkar sonra karşılıklı durup ateş ederlermiş 😀

Link to comment
Share on other sites

Sonuçlar hiç inandırıcı değil, halkı yansıtmaktan fersah fersah uzaklar. Süreci sıkı takip etmiş biri olarak benim gördüğüm tam olarak böyle.

2018'de akp %42.5 ; mhp %11 aldı.

geçen beş senede >2 milyon kişi öldü, ~5 milyon yeni seçmen geldi.

üstelik o arada 2019 seçimlerini de gördük.

şimdi bu 5 senenin sonunda akp %35.5, mhp%10, yrp+bbp%4 olduğu gösteriliyor. bunun gerçekçi olduğunu düşünmek imkansız.

yrp-bbp gibi partilere tayyip karştı bloktan(üstelik böylesi bir ortamda) oy geçmeyeceğine göre, akp %39.5 diyebiliriz. 5 senede %3 oy kaybetmiş, hadi diyelim babacan davutoğlu akşenere vs. bir akpli bile destek vermedi, milyonlarca seçmen arasında tek kişi bile geçmedi. hadi yeni oy kullananların da %30'u verdi ve akp için bu ütopik sonuç çıktı, buna kılıf uydursak airbus mhp nolacak ?

zafer partisi ayrıldı, zamanında hdp karşıtlığından iktidara yanlayan mhplileri topladı. baraj aşağı çekildi. mülteci istilası, sinan ateş ve hüdapar olayı doğudaki kendi seçmeninden büyük tepki gördü ama sonuç olarak 5 yılda %1 oy kaybetmiş mhp, yersen. 2018'deki %11'den sadece zafere geçen onun iki katıdır. yeni oy kullanan gençlerin şöyle yarısı falan mhpli demekki, ordan dengeliyor.

muhalefetin yapması gereken bu sallama seçim sonucunu tanımadığı ilan etmek, vekilleri meclisten çekmek. sert propagandaya dönmek. iktidar birkaç aya gerçekleri kabul etmek zorunda kalıyor mu kalmıyor mu görürdük..

ama tabiki dahi siyasiler iradeye saygı diyip ikinci tura da gider, süper valla. ikinci turda ysk'nin keyfine %56'ya %43 demek gelse keşke, ne sallasa oluyor sonuçta.

Bu kafayla gidilirse bakalım 15 gün sonra muhalefetten kim kalacak. halkın öfkesi biriktikçe birikiyor, hala değişim olmazsa artık nsdap-vari uç partiler yükselir.

Link to comment
Share on other sites

Çevremde siyasi görüşü ne olursa olsun herkes rte gitsin diye Kılıçdaroğlu nu tercih ediyor 

Ama bu adam gelince daha iyi olacak diye bir garanti yok 

Atatürk inkılapları nı say deseniz içgüdüsel olarak laiklik cumhuriyetçilik milliyetçilik derim

milliyetçilik tanımım ise bireyin mensubu olduğu milletin çıkarlarını gözetmesi dir 

böyle bir aday deyince aklıma şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve Ali Türkşen geliyor 

Ali Türkşen kitabın da zamanında iyi partiden Kocaeli milletvekili adayı olduğunu 

ama sonra Türk siyasetinin gerçek yüzünü görünce siyaseti bıraktığından bahsediyor 

Ama tam da kendisinin yazdığı gibi böyle bir adamı aday yapmaz bizim milletimiz hadi aday oldu kimi tanımaz bilmez çoğu da kendi kişisel menfaatleri için oy vermez

Ama ben şahsen gözüm kapalı milletin menfaati ve çıkarları için çalışacak oy verebileceğim bir bu adamı görüyorum 

Ama bizim milletimizin işine gelmez bu çoğunun bireysel çıkarlarına ters düşer çünkü 

bu noktada nihilistçe bir yaklaşım ile sayın @kavak affınıza sığınıyorum ama milletin iyice amk diye rte ye atasım geliyor bu sadece bir fantezi 

ben çekimserim hiç atmadım yine atmıycam başına ne gelirse bu millet sonuna kadar hakediyor 

ben sadece oturup izleyeceğim benim görüp geçirmediğim çok az şey kaldı 

varsın kendi kişisel menfaatleri için yukarıda bahsettiğim gibi bir aday çıkarıp oy vermeyenler düşünsün 

Link to comment
Share on other sites

RTE halkın dilinden konuşuyor...

Halkın dili: küfürbaz, bayaĝı, kaba ve ötekileştirici vb.

Kibar olanı, kibar konuşanı veya kibar davrananı bu millet oldum olası sevmemiştir. Kabadayı görünümünde olanlar avantajlı. Bu arada ekonomi batmış, deprem olmuş 100000 insan ölmüş kimin umrunda?!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Bizim millet tek adamcıdır. Parti ve onun organizasyonuyla gelecek ekibi seçme mantığını anlamaz, padişah beğenir gibi tek adam, veya milli şef seçer, bir adamı öbürüyle kıyaslar sadece, başka faktörlere pek bakmaz. Orası doğru. 

Dolayısıyla, o açıdan bakınca, aday gösterilen kişinin kim olduğu elbette herşeyden önemli oluyor, ama olay o kadar basit de değil. Bizim millet tek adam seçer seçmesine, ve mesela İmamoğlu aday olsa muhtelemelen seçimin sonucu farklı olurdu bence de, ama bizim millet aynı zamanda da takım tutar gibi parti tuttuğundan, ve %65 muhafazakarlardan oluştuğundan, sol bir partinin, bu sol sadece adında da olsa destek bulması zor. Parti CHP oldu mu, tepesindeki lider mevcut adayların en karizmatiği de olsa, partinin geleneksel oy miktarını %5-%10’dan fazla arttıraması zor.

1970’lerde Ecevitin aldığı oy miktarını CHP hiç görmedi bir daha. CHP’nin doğal oy miktarı, %20-%30 arası kalıyor hep. Seçmeni o kadar. Başında Deniz Baykal gibi iyi konuşan, karizmatik bir lider bile olsa, sonuç çok fazla değişmiyor.

İmamoğlu olsa da sonuç belki en fazla %5-%7 farklı olurdu, ama rakamların bu kadar yakın olduğu böyle bir seçimde belki o durum bir fark yapardı, ve Erdoğan kıl payı da olsa kaybedebilirdi o durumda belki.

Zaten o yüzden işi şansa bırakmadı, avucunun içinde tuttuğu yargı sistemi ve medya yoluyla bir cerrahi operasyon düzenleyip sorunu ortadan kaldırdı.

Bu adam bir diktatör artık. Uzun süredir öyle zaten. Bu yüzden diktatörlükle gelen güçlere ve avantajlara da sahip. Netflix’de “how to be a dictator” (nasıl diktatör olunur) diye bir belgesel var, ve yakın tarihin bazı ünlü diktatörlerini konu ederek, her birinin nasıl benzer taktikler ve stratejiler kullanarak önce gücü ellerine geçirip, sonra da ellerinde tuttuklarını anlatıyor. “Dictator’s playbook” (“diktatörün el kitabı” diye çevrilebilir belki) diye birşeyden bahsediyor, yani yazılı bir kitap anlamında değil tabi, ama kullandıkları yöntemlerin tarifi açısından, ve iktidarlarının hangi döneminde oldukları, ve mevcut problemlerinin ne olduğuna bağlı olarak kullandıkları yöntemleri anlatıyor. Erdoğan’ın siyasi geçmişinde yaptığı pek çok şey de buna uyuyor. 

Ben hatta bu seçimden önce adamın telaşa düşüp, “dictator’s playbook”daki daha radikal bazı önlemlere yelteneceğimi düşünüyordum. Mesela savaş çıkarıp, sıkı yönetim ilan ederek seçimleri iptal etmek veya ertelemek gibi. Bu tür birşeyler yapmamış olması bana tuhaf geliyordu. Demek ki bir bildiği var diyordum. Kendi desteğinin miktarını, ve Kılıçdaroğluna karşı hemen her zaman kazanacağını gayet iyi biliyordu adam. Muhtemelen o yüzden telaşa düşmedi, ve ekstrem önlemler almasına gerek kalmadı. İmamoğluna düzenlenen basit bir adli operasyon yeterli oldu bu seçimde. 

Ama bundan sonrası daha iyiye gitmeyecek. Ekonomi enkaz durumunda. Düzeltmesi de pek mümkün gözükmüyor. Bir sonraki seçimde daha radikal önlemlere başvurması gerekebilir. Kaybetmeyi göze alamaz çünkü. 

Link to comment
Share on other sites

Anayasayı umursayan mı var?

Halbuki mevcut seçim yasasına göre RTE´nin bu seçimlerde aday olmaması gerekirdi, çünkü seçim kararını kendisi verdi. Zamanla her türlü eylemi kendilerine göre bir şekilde uyduruyorlar, çünkü muhalif kesim oldum olası gerektiĝi şekilde güçlü bir tepki vermedi ve hâlâ öyle. Halk desen, kör ve saĝırları oynuyor.

Bu nedenle tüm olumsuzluklara raĝmen RTE yine kazandı.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 ay sonra...

Normalde Anayasa'ya göre Tayyip Erdoğan, üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olamazdı ama bu sarı muhalefetin yüzünden gene CB seçildi. Muhalefetin iktidar olma gibi amacı yok. Türkçü-seküler CHP'nin Kürtçü-dinci Y-CHP'ye dönüşmesi süreci, Deniz Baykal'la başladı. Kemal Kılıçdaroğlu da bu işin tuzu biberi oldu. 

Dediğim gibi AKP'nin en büyük şansı, basiretsiz, işbirlikçi sözde muhalefet oldu. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...