Jump to content

İnsan yaratıcının zulümlerine neden susar?


Thurgood

Recommended Posts

Esirlerine cok buyuk iskenceler yaparak öldüren birinin eline düstüğümüzü farzedelim. Bütün güç onun elinde olduğu için her ne haksiz davranista bulunursa bulunsun onu kizdirmamaya calisiriz.

Keza bu kisi bazen esirlerini ömür boyu köle olarak kullaniyor bazilarina ise buyuk iskenceler ediyor. Kimse en aci iskencelere tabi olmak istemez.

Yariticininda aynen boyle bir güce sahip olduğu bildiriliyor. Cennette sonsuz nimetler, cehennemde sonsuz iskenceler.

Bu nedenle dünyada her ne kadar haksizliga, zulme maruz kalmis olsada insan tepki gostererek yaraticiyi kizdirmama derdinde. Çünkü insana kat kat daha buyuk iskenceler yapabilme kudretine sahip. 

Dünyada yaratan tarafindan türlü belalara ugramis biri ölumden sonrada bu zulumlerin devam etmemesi icin susuyor. Cehenneme gidecegi belli olsa sonsuz cehennemden kurtulmak icin susacak, sonsuz cehenneme girecegi belli olsa cehennemin en alt katinda en buyuk azaplarin yapilacagi yere dusmemek icin susacak.

Velhasil yaratanda boyle bir guc oldugu surece cogunluk her zaman susacaktir. Depremde bu kadar aci yasanmasina ragmen bu suskunlugun sebebi isyanin hicbirseye faydasi olmamasi ve ahiretide tehlikeye sokma sebebindendir. Tabi toplumdan dislanmakta cabasidir.

 

Link to comment
Share on other sites

  • moderator başlığı İnsan yaratıcının zulümlerine neden susar? olarak değiştirdi
  • 3 hafta sonra...
On 26.02.2023 at 10:20, Thurgood yazdı:

Esirlerine cok buyuk iskenceler yaparak öldüren birinin eline düstüğümüzü farzedelim. Bütün güç onun elinde olduğu için her ne haksiz davranista bulunursa bulunsun onu kizdirmamaya calisiriz.

Evet; sihirli kelime şu: uyum saĝlamak. Hayatta kalmak uĝruna, insanların yapmayacaĝı şey yoktur.

Diktatörlerin yönetiminde olan ülkelerdeki (Rusya, Kuzey Kore, Suudi Arabistan, İran vb.) insanlar aĝır baskı ve yaptırımlar yüzünden sessiz kalmayı tercih ederler genellikle. Çünkü karşı çıkmaları durumunda kendi hayatlarının tehlikeye gireceĝini biliyorlar. Geçenlerde İran´da halkın bır kısmı bir kadının gözaltında ölmesi yüzünden sokaklara dökülmüştü ve yönetimi günlerce protesto etmişlerdi. Bunun üzerine İran yönetimi binlerce kişiyi tutuklamıştı ve hatta bazılarını idam etmekten de geri kalmadı. İnsanları bu şekilde sindirmeye kalkıyorlar ve bir yere kadar da başarılı olabiliyorlar.

Dindarların durumu da bundan pek fazla farklı deĝil, çünkü taptıkları tanrıdan öcü gibi korkuyorlar. Ona inanmayanlar, ona iman ve biat etmeyenler tahtalı köyde kebap olacaklar. Açıp okuyun; kendinden olmayanlara karşı neredeyse her pasajda tehdit var. Tanrıya rest çekmeye kalkarsanız ayvayı yersiniz.

Evet; korkutarak ve tehdit ederek yönetmeye kalkıyorlar. Bu yöntem çoĝu kere başarılı olmuştur.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 ay sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...