Jump to content

Cennet Üzerine


tpic

Recommended Posts

İnananlar cennetin öte bir dünyada kurulacağına inanıyorlar.

İnanmayanlar ise cennetin kurulmayacağına inanıyorlar.

Bence iki taraf da yanılıyor. Ve bu yanılgıları dünyayı daha kötü bir yer haline getiriyor. 

İnananlar yanılıyorlar ve cenneti öte dünyaya erteliyorlar.  Bu yanılgılarının sonucu basit olmuyor. Bu dünya fanidir diyerek, bütün hayallerini ve umutlarını ne idüğü belirsiz bir öte dünyaya erteliyorlar. Bu dünya daha güzel bir yer olsun diye uğraşmıyorlar. Çünkü bu dünya gelip geçici.

İnanmayanlar ise cennetin kurulacağını reddediyorlar. Bu ise onların cennet toplumunu oluşturmak yolundaki motivasyonlarını kırıyor. 

Halbuki insanların her dönem olduğu gibi, bugün de, bu kez çağdaş verilere dayalı yeni bir metafizik geliştirmeye ihtiyaçları var: cennet bu evrende bizim ellerimizde kurulacak.

Evet, cennetin tohumları evrenin varlık alanına çıktığı gün atıldı. Yani cennet potansiyel halde evrene içkin. Onu aktüel hale getirmek ise bizim elimizde.

Evrim bizi her geçen gün daha iyiye götürüyor. Ve mutlak iyiye kavuşmamız an meselesi.

Elbette hayal güçlerimiz şimdilik bilim, teknoloji ve felsefenin bize sunduklarıyla sınırlı. Düşünce dünyamız da evrimini sürdürüyor.

Ancak şimdilik diyebiliriz ki ölümsüzlük, hastalık ve felaketlerin mutlak çözümü ve yeniden doğuş gibi ütopik görülen ilerlemeler insanlıkça çözüldükçe inanıyorum ki cennet toplumuna inanç artacak ve dünyalı bir din gelişecek; ateizm ve dogmatik dinler kaybedecektir.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...