Jump to content

Digital Bilgi Sistemi Tehlikeli Değil mi?


somebody

Recommended Posts

Digital dönüşüm adı altında bilgilerin tamamının sanal ortama aktarılması ne kadar doğrudur. Özellikle de digital dünyanın tek elden kontrol edilebilmesi göz önüne alındığında insanların bilgiye erişmesi o kadar da kolay olmayacak gibi.

Üç beş tane arama motorunun insafına kalmış. Zaten son zamanlarda farkettim ki Google doğru bilgi vermemeye başladı.

İnsanların elindeki eski kitapları da geri dönüşüm bahanesiyle toplamak istiyorlar. Kütüphanecilik kavramı da sanal ortama kayıyor.

İnternetten aradığınız bilgiler küresel sistemle çelişiyorsa arama motoru karşınıza çıkarmıyor.

Bu şekilde zihin kontrolü yapıldığını düşünüyorum. Veya sistemli aptallaştırma programı uygulanıyor olabilir. Çünkü boş lakırdıya ulaşmak çok kolay Google sayesinde.

Link to comment
Share on other sites

Ona bakarsan danal dünyada paylaşılan tüm veriler kötü amaçlı kullanılmaya müsait. Online ödemeden tutun girip çıktıĝımız, istemesek de tüm sitelerde iz bırakıyoruz. Bunun en tipik ve popüler örneĝi çerezlerdir. Daha düne kadar çerez kullanımları için kullanıcının rızası aranmıyordu.

Google´e güvenmiyorsan, alternatif arama motorları var. Ayrıca Google ve Microsoft´tan apayrı bir Linux dünyası var. Ancak G. ve M. monopol olmuş vaziyette, bu durumu bozmak bir hayli zor olsa da imkansız deĝil.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...