Jump to content

Sistem Denen Şey Kocaman Bir Yalandır


somebody

Recommended Posts

Eğitimden başlamalıyız. Okula gitmek mecburi. Çünkü eğitim sistemi var. Okuma yazma öğrendik iyi güzel biraz da matematik dahası ne? 

İlk ve ortaöğretimde öğrendiğimiz bilgilerin kaçı aklınızda ve kaç tanesini hayatınızda kullandınız hatırlıyor musunuz? Belki yaşı büyük olanlar okulda öğrendiğini hayatta kullanabilmiştir ama 1990 yılı sonrası doğanlar okul bilgilerinin hiçbirini hayatta kullanmıyorlar.

Çünkü gereksiz işe yaramaz boş politik ideolojik ne kadar saçmalık varsa hepsini eğitim sistemine doldurdular.

Size bir ödev vereyim , gerçek hayatta karşılaştığınız sorunları bir kağıda yazın ve çözümünü okul bilgilerinde arayın acaba cevabları bulabilecek misiniz.

Okulda boş bilgi yüklemesi yapmak yerine dikiş dikmeyi öğretselerdi herkes için daha faydalı olurdu. Araba tamir etmesini , badana yapmasını , testere keser kullanmasını , bıçak bileylemesini , ahşap yontmasını , kablo bağlamasını öğretselerdi, yada insani iletişim becerileri öğretselerdi, piyano çalmasını , dans etmesini öğretselerdi... İşte o zaman  gerçek hayatta karşılaştığınız sorunların cevabını okul hayatınızda bulabilirdiniz. Ama bunların hepsini eğitim sistemi dışında satın almak zorundayız değil mi?

Peki neden bunları okulda öğretmiyorlar?  Cos45 daha mı önemli yada osmanlıdaki padişahların soyu sopu daha mı önemli , yada Muhammed’in aile hayatı daha mı önemli ? Nebilem ne Savaşı’nın sonuçları , daha mı önemli?

Okul denen şey bizi hayata hazırlamayacaksa , bize hayatta lazım olan bilgi ve beceriyi vermeyecekse ne anlamı var ki?

Sonra çıkarlar sizinle alay edercesine başarının yollarını anlatan hikayeler yazarlar. Başarılı iş kadını başarılı iş adamı filancanın sırrını anlatırlar.

Sahi onlar niye başarılı oldular ? Okulda matematik , fizik veya ingilizce derslerinden hep 100 mü almışlar?

Onların başarısı sizin bu sistemde koca bir aptal olarak yetiştirilmenizdir. İşte size okulda öğretmedikleri şeyleri size satarak başarılı olan oligark ailelerin çocuklarıdır onlar. Feodal sistemin modern derebeyleridir.

Size deterjan satmak istiyorlarsa “kirlenmek güzeldir” derler.

Size ilaç satacaklarsa “heryerde mikrop var” derler.

Size çöp satacaklarsa “el değmemiş tek kullanım ambalajı alın” derler.

Size çöp toplatacaklarsa “çevreci olun plastik atıkları bize getirin” derler.

Sizi aptal yapıp herşeyi hazır olarak size satanlar başarılı oldular. İşte bu yüzden sistem niteliksiz boş insanlar üretmelidir. 

Hepinizin başından geçmiştir. Matematikte sokuk bir formülü bilemedim diye kendinizi nasılda özgüvensiz hisstemiştiniz değil mi? Yada yabancı dilde soktuğum perfect presensi yapmadınız yada Kuran'da bir harfe diliniz dönmüyor diye moralinizi bozup kendinizi aptal hissettiniz... İşte istedikleri de bu zaten. Sizi çocuk yaşta saçma sapan bilgilerle boğup yıldırmak ve pes ettirip kabullendirmek...

Uyanın artık uyanın.. yaşınız kaç olursa olsun kendinizi keşfetme zamanı hiçbir zaman geçmez. Onların istediği şeyi onlara vermeyin, özgür olun, anarşist olun.  Onların sistemi ile alay edin , boş kağıt verin, çocuğunuza okul derslerinin hesabını sormak yerine atölyede iş bulun kalfalık öğretin.

Bu sistemi iplemeyin, sistemi elinizin tersiyle itin.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...