Jump to content

somebody

Recommended Posts

Bu gün hala hasta oluyoruz , üşüyoruz ve buna benzer bir çok gereksinimiz var. Yemekleri bile pişirip yemek zorundayız. Metabolizmamız çiğ yemek yemeye uygun değil. Buna benzer bir çok nedenden dolayı doğada yaşamımız çok uzun sürmüyor. Eve , yazlık kışlık giysiye, sıcak yemeye , bakıcıya ihtiyacımız var.

Üstelik bütün bunlar bizim ilkel benliğimizin gereksinimleri. Beyin pratiğimiz kalıtsallaştıkça çözüm bulma süremiz kısalıyor ama aynı zamanda kurnazlığımızın da kurbanı oluyoruz.

Beslenme çeşitliliğimiz giderek artıyor. Buna eş zamanlı olarak enzim sistemimiz de değişmeye başlıyor. Adapte oluyoruz , sonra direnç gösteriyoruz , sonra tekrar uyum sağlama sürecine giriyoruz.

Bütün bunlar doğada daha uzun kalabilmek için beynimiz ve bedenimizin çevresine olan uyum süreçleri. Doğa böyle olmamızı zorluyor.  10000 yıl önceki yaşamı kalıplaşmış olarak bize dayatmıyor. Değişmeye zorluyor. Biz ne kadar uyum sağladıkça karşılığında da o kadar uzun yaşam hakkı veriyor.

Link to comment
Share on other sites

Evrim her hangi bir plana göre ilerlemez. Herbir canlı da farklı bir yol çizer, çünkü her canlının sorunu bir şekilde doĝaya adapte olabilmek. Öyle canlılar var ki, milyonlarca sene geçmesine raĝmen, herhangi bir deĝişikliĝe uĝramamıştır. Diĝer yandan bizim gibi memeliler çok büyük deĝişikliklere uĝramışız. Yani her canlıyı bireysel ele almak lazım, evrimi anlayabilmek için. Doĝaya en başından çok iyi uyum saĝlayan bir canlının, neslini sürdürebilmesi için köklü deĝişikliĝe uĝramasına hiç gerek yok.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...