Jump to content

Mülteci Videoları Konusu


somebody

Recommended Posts

Son aylarda afganlar üzerinden yayınlanan ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde linç ve nefret aracı olarak kullanılan videolara değinmek istiyorum.

Sorunun Afgan yada Suriyeliler üzerinden tartışılması doğru değil. Bunun ırk ile alakası yoktur. Sorun onların yetişme ortamıyla alakalıdır. Neticede Avrupa ülkelerinde de sokakta sevişen insanlar bulunmaktadır. Konuyu bir ırk üzerinde yoğunlaştırmak bence kasten yapılan bir karalama kampanyasıdır.

Çevre baskısı altında kalan müslümanların biraz daha rahat bölgelere geldiklerinde yaşadıkları bir durum bu. Benzer olaylar Türkiye'nin faklı bölgelerinde de yaşanmaktadır. Olayın sadece erkekler ile de alakası yoktur. Aynı yörelerin müslüman kadınları da baskıdan kurtulduklarında tıpkı sıkışmış bir yay gibi fırladıkları görülmektedir. Türkiye'de tarikat yurtlarında yaşanan olayların benzeri bir durum bu.

İslam diye dayatılan yaşam tarzının aslında insani onuru nasıl da yere serdiğinin açık göstergesi olarak yorumluyorum. Burada kişileri yada bir ırkı hedef almak doğru olamaz.

Benzer durumlar Avrupa ülkelerinde de yaşanmaktadır. Müslüman ülkelerdeki sorunun kaynağı aşırı baskıcı toplumsal  eğitim iken Avrupadaki sorun ise aşırı sserbestliktir . Aşırı serbestlik konusu baskıya göre daha kolay tolere edilebilir. Çünkü baskı bireyleri ikiyüzlü davranmaya iterken serbeslik ise bireylerin kendini kabullenmesini sağlar.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...