Jump to content

Anadolu İnsanı Niye Bu kadar Kompleksli


somebody

Recommended Posts

Kendi dilini konuşmayı istemez , olası her durumda yabancı ve anlaşılmaz sözcükleri seçer. Kendi ürününü aşağılar yabancı ürünleri kullanmayı ayrıcalık görür. Hep kendisinin başkalarından farklı yönlerini ortaya çıkarır. Kendini farklı hissetmeye çalışır? Kendi ortamını iyileştirmek yerine hemen daha iyi gördüğü yere kapaklanıp orayı övmeye başlar. Kendi yaşam kalitesini düzeltmek yerine göç eder ve oradan geldiği yere hava atar böbürlenir?

Neden ki?

Yada ben mi böyle anlıyorum, fikirleriniz nelerdir.

Link to comment
Share on other sites

3 saat önce, Kafir İmam yazdı:

Yada bu durum genetik midir nedir. Yurtdışında doğanlar da böyle. Örneğin Türkiye'ye gelip yabancı dil konuşuyorlar kendi aralarında. Karaktersiz bir durum. Kendilerini yükselmiş mi görüyorlar ki ? Sana Türkçe konuşup sonra dönüp kendi aralarında yabancı dil konuşuyorlar. 

 

Onların yabancı dilde konuşmalarının sebebi başka. Bilhassa Avrupa´da doğup büyüyenlerın Türkçe bilgileri bir hayli zayıf. Doğru dürüst Türkçe konuşmasını bilmiyorlar, bu nedenle daha iyi bildikleri dilde konuşmayı tercih ediyorlar. Yani bunda art niyet falan olduğunu zannetmiyorum.

Benim 50 senem orada geçti, bu nedenle bu hususta bir hayli bilgim var. Yani çoğunluk iyi bildiği dilde konuşmasını sever. Sizin denk geldikleriniz, istisnadan başka bir şey değil. Bu nedenle genellemek doğru değil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...