Jump to content

Fakirlik Sistemli Olarak Yaratılır


somebody

Recommended Posts

Fakirlik ve çaresizlikten kimler besleniyorsa üretenler de onlardır.

Baktığımızda dinler, devletler ve terör örgütleri fakirlikten fayda sağlamaktadır. Fakirlik olmasa dinlere, cemaatlere ve terör örgütlerine üye bulamazlar.

Devletler ise fakirliği pis işlerini yaptıracak kişiler bulmak amacıyla kullanırlar. Gerek ülke içinde gerek yurt dışında fakirlikten beslendikleri bölgeler vardır. Oralardan seçtikleri gerillalara pis işlerini yaptırılar.

Özetle bu sistem devam ettiği müddetçe fakirlik bitmez. Bu böyle biline.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dört dörtlük bir yönetim sisteminin veya devletin olmasının bir imkănı yok, çünkü işin içinde insanlar var.  Herkesin varlıklı olması, zaten doğanın tabiyatına bile aykırı olurdu.

Doğada eşitlik veya adalet yoktur. Güçlü olan güçsüzü ezmeye veya yok etmeye meyillidir. Eee... biz de bu doğanın bir parçası olduğumuza göre, çok farklı bir tutum sergilemememiz gayet normal.

Ne zaman hiçkimse aç kalmaz? Hiçkimse yaşayabilmek için çalışmak zorunda kalmadığı zaman. Bunun mümkün olabilmesi için bizleri hayatta tutan tüm işlerin robotlar tarafından yapılması ve üretilmesi gerek. Bu da olmayacak duaya "Amin" demeye benziyor.

Link to comment
Share on other sites

On 22.12.2021 at 09:20, Kafir İmam yazdı:

Korona biter omicron başlar sonra o biter alfa beta gama devam eder gider mi diyorsun yani.. tedavi olmaya da gerek tok ben de aynı görüşteyim. Neticede insanın düşmanı çok ..yedi yirmidört ilaç aşı manyak gibi yaşamal imkansız

Bu salgın hastalığın kısa vadede yok olacağı yok, çünkü tüm dünyayı etkilemesine rağmen, uygulama aşamasında her kafadan farklı bir ses çıkıyor. İnsanlık böyle bir şey iste. Bir yandan doğanın canına okuyoruz, diğer yandan küçücük mikroplarla(!) baş edemiyoruz.:D

İnsanın düşmanı yine insandır yani. Bu kesin. Sırf bu nedenle mutsuz çoğunluk, mutlu azınlık düzenini bertaraf etmek imkănsız gibi. Mesele devletler, dinler falan değil, mesele kendimizin dışındakilere olan bakış açımız. İşte tam bu noktada bencillik ve şahsi çıkarlar giriyor devreye. Devletler ve dinler insanların ürünü olduğuna göre, ortaya çıkan sonuç bu kadar olur. 

Hasılı fakirlik bitmez. Yukarıda vermiş olduğum robot örneğinin çok utopik olduğunun farkındayım, çünkü böyle bir düzeni yaratmak yine insanlara kalıyor.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...