Jump to content

Siyasetçilerden, medyadan ve önde gelenlerden inciler


kavak

Recommended Posts

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, TÜİK'le ilgili eleştirilerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alırken "Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin de masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?" dedi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/numan-kurtulmustan-kilicdarogluna-icki-icerken-fikir-soyleyen-adamlara-mi-guveneceksin-1891857

 

 

Eğer önde gelen bir siyasetçi bu tür(!) belden aşağı demeç vermeye gerek duyuyorsa, bu aslında Türkiye´deki kurumların iktidardan ne kadar bağımlı hăle geldiğinin göstergesidir.

Link to comment
Share on other sites

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakara Suresi 155'inci ayetini okuyarak, "Rabbimiz Kuran’ı Kerim’de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele' bu şekilde buyurmaktadır" dedi.

https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/son-dakika--erdogandan-aclik-ve-yokluk-aciklamasi-1891587

 

Reis yine en iyi(!) yapabildiği şeyi yapmış. Dini siyasete bir güzel alet ederek, ülkedeki ekonomik krize çözüm üreteceğine, kutsal kitaptan esinlenerek kendi cenahına sabırlı(!) olmasını tavsiye etmiş. Keza "Onların doları varsa, bizim de Allahımız var" zihniyetinde olanlardan bu tür bir demecin gelmesine şaşırmamak gerek.

 

Ancak diğer yandan şunu da ifade etmiş:

"Afganistan’daki gelişmelerin göç akını riskini artırdığı malumunuzdur. Halihazırda 3,6 milyonu Suriye’den gelen olmak üzere yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ülkemiz yeni bir göç yükünü kaldıramaz."

 

Bu beyanat çok geç gelse de doğru bir tespit, çünkü bu ülkenin ekonomik imkanları iflas etmek üzere. Dolayısıyla milyonlarca mülteciye ev sahipliği edecek durumda değil. Keza ülkeye giren mültecilerin çoğunluğu ülkesine geri dönmeyecek. Bu kesin.

Link to comment
Share on other sites

  • moderator başlığı Siyasetçilerden ve medyadan inciler olarak değiştirdi

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce Şuhut Kayabelen'de gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu, bu petrolü anlaşmalar nedeniyle çıkaramadığımızı ve üzerinin 25 tonluk betonla kapatıldığını söyledi. Zeybek: "2023’ü bu ülkeye, yaşatmayalım tek mücadeleleri bu"

 

Anlaşılır gibi değil. Bazı siyasetçiler halkı hălă aptal yerine koymaya devam ediyorlar.  Anlaşmalar varmış...mış, üzeri betonla kapatılmış...mış, çok değerlimiş...miş. Dinleri imanları başkalarını karalamak.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Gel de gülme...:D

Dini siyasete alet etmenin güzel bir örneği daha.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’lilere seslenerek, Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” dedi.

Soylu, AKP Bursa İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada, “Milletimize hiç ihanet etmedik. Üzerimize ne kadar gelirlerse gelsinler hiç ihanet etmedik. Kim ne derse desin. Onun için sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır, bize yaptıran Allah’tır ifadesini kullandı.

https://t24.com.tr/video/icisleri-bakani-soylu-sadece-bizim-yaptiklarimiza-bakmayin-biz-inaniyoruz-ki-bize-yaptiran-allah-tir,44463

 

 

Link to comment
Share on other sites

Harbiden işin bu derecede olduğunu bilmiyordum. Gelen onu(!) suçluyor, giden onu(!) suçluyor... Bunların tahtalı köyde çekeceği var!:D

 

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, “Dövizde Dolar 12, Euro 13 bariyerini aştı. Umarım bir çözüm yolu bulmuşlardır. Bu doları çıkaran da düşüren de Allah'tır!” ifadelerini kullandı.

https://www.medyablok.org/haber/dilipaktan-kur-aciklamasi-dolari-cikaran-da-dusuren-de-allahtir-9070

 
Link to comment
Share on other sites

Siyasetçinin birisi uçmuş yine...

Kendilerinden başka herkesin ahlaksız olduğunu diline dolayanlar, aslında ahlaksızlığın babasını kendileri yapıyor.  Bunların kafası ışıl ışıl.:D

 

Kanal Fırat'ta "Gündeme Dair" adlı programa konuk olan Demirbağ, Millet İttifakı içinde yer almayan  Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Millet İttifakı'nın ortaklarından olduğunu öne sürerek "Bir de Komünist Partisi var. Komünistlerde zaten namus anlayışı diye bir şey yoktur, aile namus anlayışı olmaz" diye konuştu.

https://www.gazeteduvar.com.tr/ak-partili-vekilden-komunistlere-hakaret-namus-anlayislari-yoktur-haber-1547787

 

Link to comment
Share on other sites

Akp li müptezeller ne demisti ki

Erdoğan'ı anamın üstünde görsem kabahat anamdadir

Bir belediye çalışanı bayan beni de haremine al diye twit atmıştı

Bir kadın yine g*tunun kılı olurum demişti.

Bir diyanet hocası faiz yiyen anasıyla seks yapmis gibidir, demişti

Fetullah demişti ki , namazda sağa sola bakan cükunu çıkarıp suratıma işese daha iyidir , Allah'ın namusuna dokunur bu ...

13 yaşındaki kızla evlenilebilir..

Allah Kuran'da diyor ki , Allah doğurdu diyenler çok çirkin söylüyorlar.. doğurmak çok çirkin bir şey Allaha göre..

 

Gibi onların anladığı namusu belgeleriyle yüzlerine çarpmak lazım.

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Diyanet İşleri Başkanı diyor ki: "4-6 yaş Kur’an kurslarımızda 10 bin kadar sınıfımız, 200 bine yakın öğrencimiz var Elhamdülillah."

 

Bunun böyle olduğu için bir de şükrediyor, iyi mi?

İnsan o yaştaki çocukların beynini yıkamaya bir utanır yahu... 

Link to comment
Share on other sites

Hadi siyasetçilerin ve medyanın hal ve hareketlerini bir yere kadar anlamak mümkün ancak hakimlere n´oluyor?

Bir siyasetçinin yediği nanenin işlendiği başlığı engellemeye kalkmışlar...:D

Bu kafayla dünya gider aya, bizim memleket gider yaya!

https://eksisozluk.com/akpli-baskanin-ickili-alemli-olay-goruntuleri--7134541?a=popular

Link to comment
Share on other sites

Siyasetçiler atıp tutar da gazeteciler durur mu?

Cem Küçük resmen çuvallamış:

https://t24.com.tr/video/cem-kucuk-avrupa-da-1-ekmek-2-euro-biz-30-liraya-ekmek-mi-satiyoruz-turkiye-de,44868

 

Ayrıca Avrupa hakkında verdiği bilgiler yanlış; yani yandaşlık yapmak uğruna resmen yalan söylüyor. Gazeteci dediğin tarafsız olmalı.

Avrupalılar sıkıntılı olsaydı, ucuz(!) Türkiye´de yaşamak için akın ederlerdi ve Avrupa tamamen boşalırdı. Ancak gel gör ki dananın kuyruğu tam tersini gösteriyor. Türkiye´de yaşayanların  bir çoğu fırsatını bulup  Avrupa´ya kapağı atma derdinde.  Neden acaba?:D

Link to comment
Share on other sites

Aklından zoru olan birisi daha dinsiz imansızlara saldırmaya yeltenmiş. Bu zat din bezirganlığının tipik bir örneğıni sergilemiş. İnsanlıktan nasibini almadığı nasıl da belli!

İhsan Şenocak: "Risale-i Nur, on binlerce genci ateizmden korudu. Enes, Risale-i Nur okuduğundan değil, ateistlerin masallarına kandığından elimizden kayıp gitti. Şimdi de ateistler büyük bir algı operasyonuyla önlerinde engel gördükleri Risaleye saldırıyor.Müslüman! Dinsizlerin yalanına kanma!"

https://twitter.com/ihsansenocak/status/1482335131625046017?s=21

Link to comment
Share on other sites

"Yorumsuz" demeye niyetim vardı ancak demiyorum, çünkü bu gerici zihniyettekiler tüm hakimiyeti ellerine geçirdikleri vakit, nelerin olacağı şimdiden belli. Bunlar utanmadan sıkılmadan herkesin hayat tarzına karışıyorlar. Şarkılar yüzünden imanları çalınıyormuş...muş. Bir de kara liste yapmışlar, iyi mi?!

Bunlar tam bir zombi. Ne yaşamasını bilirler, ne sanata  ne de bilime önem verirler. Sanata ve bilime düşman bunlar. Dinleri imanları kendinden olmayanları tü kaka ilăn etmek. Bunlara kalsa, gülmek bile kötü bir şey.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/notalarin-altindaki-sirke-dikkat-imanimizi-sarkilarla-caliyorlar-602200.html

Link to comment
Share on other sites

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimiz

Kaynak: https://www.haberturk.com/son-dakika-cumhurbaskani-erdogandan-sezen-aksu-aciklamasi-3321489

 

 

Bu haberi görünce resmen afalladım.

Cumhurun başı, ălenen hem tehdit ediyor hem de işaret ederek hedef gösteriyor. Aslında bu yaptığı hukuki açıdan suç sayılır. Devletin en üst makamı böyle tehditkăr olursa, sokaktaki yandaşları acaba nasıl olur?

Amaç belli. Önümüzdeki seçimleri ne pahasına olursa olsun kazanmak. Şimdiye kadar hep dini siyasete ălet ederek kazandılar, bu yöntemden hiç vazgeçmediler.  Kutsal yer dedikleri camileri bile siyaset meydanına çevirdiler.

Link to comment
Share on other sites

İşin içinde din olunca, bazıları yolunu tam şaşırıyor galiba. Ne dersen inanıyorlar ve başkasının yalanını da devam ettiriyorlar. İnsan bir utanır yahu!

Alın size bunun tipik bir örneği...

https://www.yeniakit.com.tr/haber/sok-bu-kuranlar-yanmiyor-1619718.html

 

Şok...Şok..Şok...Tüm kitaplar yanmış ancak bu mălum kitaplar yanmıyormuş...muş...muş.:D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 hafta sonra...

Hükümet cehanındaki bir milletvekili çosmuş yine...

"Fransa’da 150€’ya yapılan alışveriş
%7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750€’ya yapılabilmektedir”

 

Artık çok eminim; bunlar bile bile yalan söyleyip ortalığı bulandırma niyetlerinde. Hedefleri de kendi kitleleri; onları ne pahasına olursa olsun kendi taraflarında tutma peşindeler. Bunları seçenler yine bu halk. Hani derler ya: Milletin vekilleri, mevcut halkın aynasıdır. İşte o hesap.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...

Yılmaz Özdil, 23 Şubat'taki yazısında, AKP'lilerin fantastik beyanlarıyla iyi dalga geçmiş...

https://www.sozcu.com.tr/2022/yazarlar/yilmaz-ozdil/iki-kere-iki-yuzde-bes-uc-kati-yani-6968511

 

Bu Ahmet Hamdi Çamlı denen zırcahil herifi, nasıl partide birtakım konumlara getiriyorlar, hakikaten anlamak mümkün değil... Adamı bir de "TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi" yapmışlar... 2 dönem İstanbul'dan milletvekili yapmışlar... Geçmişte TBMM'de Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olarak görev yapmış bir de...

Adam, acınası derecede bomboş konuşan, hatta tamamen zırvalayan, zavallı birisi... Geçmişte Erbakan'ın ve Tayyip'in şoförlüğünü yapmaktan başka bir "artısı" (!) yok!!


Ekonomist olduğunu "ısrarla" iddia eden Tayyip Erdoğan'ın, geçenlerde yaptığı müthiş (!) matematik hesabını buraya da yazalım:

"20 yıl önce Batman'a mitinge gelmiştim. Bugün yaşım 67. O zaman demek ki 30 yaşlarında bir genç olarak buralarda mitinge gelmişim."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...

İlginçtir ki 90 larda Kürt ve Kürtçe karşıtı olan bütün Kemalistler şimdilerde Kürtçe dostu oldular. Aynı yıllarda özgürlükçü olan sağcı İslamcılar da şimdilerde Kürt düşmanı oldular.

 

Bunlar güzel U dönüşleri . Tıpkı klozetin U borusundaki gibi..

 

Özetle ülkeyi düşündükleri yok hiçbirinin.. sadece o dedi diye karşılar ve sadece o karşı olduğu için öbürü savunmaya geçiyor. Bu kadar net değil mi tablo

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Bir siyasetçi, hele ki tüm memleketi temsil eden bir makamda ise, kendi insanlarına neden ve ne cüretle hakaret eder?

https://www.tr724.com/erdogan-sirf-daha-iyi-bir-yasam-icin-baska-ulkelerin-kapisina-gitmek-sufli-bir-heves/

Hakaret ettiĝi hemen anlaşılmaması için "süfli" kelimesini kullanmış, çünkü konuşma yaptıĝı yerde olan insanların çoĝunun bu kelimeyi duyduĝunu ve bildiĝini zannetmiyorum. Ne yalan söyleyeyim, ben de bilmiyordum.

süfli: aşaĝı, bayaĝı, adi

Uzun lafın kısası, daha iyi bir gelecek için memleketi terk edenlere resmen hakaret etmiş. Peki, zamanında kendi çocukları ne tür heveslerle yurtdışına gitmişlerdi?

Her insan istediĝi yere gitmekte özgürdür. İster zevkine gider, isterse ekonomik ve siyasi koşullar nedeniyle memleketi terkeder.  Bilhassa son iki sebep yüzünden gitmek zorunda kalıyorsa, bunun başlıca sorumları ülkenin yöneticileridir elbette. Hele ki son 20 seneden beri aynı parti ve aynı şahıslar ülkenin kaderini belirlemişse, gidenlere hakaret etmeye hiçbir hakları yoktur. Olamaz da.

Link to comment
Share on other sites

  • kavak başlığı Siyasetçilerden, medyadan ve önde gelenlerden inciler olarak değiştirdi

Güler misin, aĝlar mısın?

Zihniyete bak; bunların dini imanı uçkur olsa gerek. Bu zihnette olanlar utanmadan güzel ahlaktan bahsedenler aynı zamanda.

 

İzleyicilerden gelen bir soruyu cevaplayan Saffet Umul’un tepki çeken sözleri şöyle:

 “Erkeğin sakal bırakması için hanımından müsaade almasına gerek yok. Erkek sakal bırakmakla memurdur. Erkek kadından ayrılmak için sakal bırakmalıdır zaten. Erkeği kadından ayıran iki uzuv vardır. Bunlardan bir tanesi sakaldır. İleride bir adam gördünüz uzun saçlı, zaten şimdi kadınımız da erkeğimiz de aynı giyiniyor. Bir bakıyorsun uzun saçlı sakalı da yok. Yakınına gelene kadar onu kadın zannedersin. Allah muhafaza bir sürü düşünceye de girersin” 

https://www.odatv4.com/guncel/arkadas-biriniz-de-durun-sakalsiz-erkege-yurumek-ne-261714

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...