Jump to content

AKP kaldıgı yerden devam ediyor: 66 gozaltı, 3 tutuklama, 2 yaralı, 6 olum


evrensel-insan

Recommended Posts

TİHV’in açıkladığı raporda sadece 3 Kasım’da 29 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı, 2 kişi yaralandı ve 5 kişi katledildi.

 

1 Kasım seçimlerinin üzerinden 3 gün geçti. AKP baskı, tutuklama, gözaltı ve katliam uygulamalarına kaldığı yerden devam ediyor. TİHV’in açıkladığı raporda sadece 3 Kasım’da 29 kişi gözaltına alındı, 3 kişi tutuklandı, 2 kişi yaralandı ve 5 kişi katledildi.

Hakkari’de operasyona tepki gösteren mahalle halkının oluşturduğu barikatlara saldıran özel harekât ekiplerinin açtığı ateş sonucu Doğan Doğma (20) göğsüne; Çetin Dara (18) ise kalbine isabet eden kurşunlarla öldürüldü.
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde 3 Kasım 2015 akşamı özel harekât timleri operasyon düzenledikleri Tekel Mahallesi’nde de Sertip Polat’ı (20) vurarak öldürdüler.
Huber Köşkü’ne girmeye çalıştığı iddia edilen Fatih Ürker, çıkan tartışmanın ardından “dur” ihtarına da uymadığı iddiasıyla açılan ateş sonucu vuruldu.
Siirt’te 3 Kasım 2015’te, polis ekiplerinin şüphelenerek durdurmaya çalıştıkları ve “dur” ihtarına uymamaları nedeniyle ateş açtıkları 2 kişiden adı belirlenemeyen bir erkek vurularak öldürüldü.
Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde uygulamaya tepki göstermek için Azizoğlu Caddesi’nde toplanan halka özel harekât timlerinin ateş açması sonucu Abdulkerim Eleftos (27) bacağına isabet eden kurşunla; Faysal Korkmaz ise vücuduna isabet eden bomba atar parçalarıyla yaralandı.
Haftalık yayımlanan Nokta Dergisi’nin bu haftaki cumhurbaşkanının yer aldığı kapağı nedeniyle derginin 24. sayısı hakkında Basın Savcısı Umut Tepe tarafından çıkarılan toplatma kararının ardından derginin İstanbul’da bulunan binasına düzenlenen baskında gözaltına alınan derginin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan 3 Kasım 2015’te çıkarıldıkları İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimi Atila Öztürk tarafından TCK’nin 214. maddesinde düzenlenen “hükümete karşı halkı silahlı isyana teşvik ettikleri” gerekçesiyle tutuklandı.
Kırklareli’de polis ekipleri 3 Kasım 2015 sabahı HDP il binası ile Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği’ne (KÖKDER) baskın düzenleyerek arama yaptı. Arama sonunda bilgisayarlara ve evraklara el koyan polis ekipleri KÖKDER’de bulunan 16 öğrenciyi de gözaltına aldı.
Mardin’in Nusaybin İlçesi’ne bağlı Sitîlîlê (Akarsu) Köyü’nde 3 Kasım 2015’te ev baskınları düzenleyen jandarma ekipleri gerekçesini açıklamadan 6 kişiyi gözaltına aldı.
Bitlis’in Güroymak İlçesi’nde evine düzenlenen baskınla gözaltına alınan Arif Kakik 3 Kasım 2015’te çıkarıldığı mahkeme tarafından “yasadışı örgüte yardım ettiği” iddiasıyla tutuklandı.
Batman’da 3 Kasım 2015 sabahı evine baskın yapılan DBP İl Örgütü yöneticilerinden Murat Okay oğlu Aziz Okay’la birlikte gözaltına alındı.
Mardin’in Mazıdağı İlçesi’nde 3 Kasım 2015’te HDP ve DBP üye veya yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyon sonucu Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Ali Özkan’ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
4 Kasım’da 29 kişi gözaltına alındı, 1 kişi katledildi

Bugün (4 Kasım) sabah saatlerinde itibaren ise gözaltılar kaldığı yerden devam ediyor. İstanbul, Adan Van ve Erzurum’da 33 kişi, İzmir’de de 4 üniversiteli “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle” gözaltına alındı. Hakkari’de 1 kişi özel harekat timleri tarafından katledildi.

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2015/11/3/404813_cover_mainslider_big.jpeg?lastModified=1446572517766

Link to comment
Share on other sites

Anadolu Üniversitesine polis saldırdı

 

Anadolu Üniversitesi'ne asılan afişleri kaldırmak için çevik kuvvet ve TOMA girdi. Üniversite'de resmen OHAL durumu varken asılan her afiş için üniversiteye polis giriyor. Polis bugün öğrencilere portakal gazı ile saldırdı.

 

Anadolu Üniversitesi'nde seçimden önce devam eden siyaset yasağı AKP'nin tek başına hükümet seçilmesiyle daha da şiddetlenerek devam ediyor. Dün afiş asan öğrenciler için okula TOMA ve polis girerken bugün de okula giren polis öğrencilere portakal gazı sıkarak saldırdı.
Öğrencilerin 6 Kasım'da yapacağı "Büyük gençlik yürüyüşü" için astıkları afiş üzerine okula giren polis öğrencilerin afişlerini sökerken saldırı sırasında yemekhanen camları kırıldı. Rektör AKP'den aldığı talimatla okula polis sokarken öğrenciler üniversitelerini bırakmayacaklarını ve kararlı olduklarını ifade ettiler.
İşte bugün Anadolu Üniversitesi:

 

http://yarinhaber.net/haber/manset/yarin_4.11.2015_6382b915-39c9-4afe-8687-f704d615b933.jpg

Link to comment
Share on other sites

DOLU OKULA GAZ BOMBASI!

Van'da polis, bin 200 ilkokul öğrencinin eğitim gördüğü okula gaz bombası attı. Gaz bombalarının sınıflara girmesi sonucu izdiham yaşandı

Van'ın merkez İpekyolu ilçesi Şafak Mahallesi'ndeki Vali Ali Cevdet Bey İlkokulu önüne gelen çok sayıda zırhlı aracın, okula gaz bombası atması sonucu 5-10 yaş arasındaki yüzlerce öğrenci büyük tehlike yaşadı. Bin 200 öğrencinin okuduğu okulun içi bir anda gaz ile dolarken, sınıflarda izdiham yaşandı. Kendilerini okulun dışına atmaya çalışan ilkokul öğrencileri, okulun giriş kapısına da gaz bombası isabet etmesi nedeniyle ezilme tehlikesi atlattı. Sınıflara ve koridorlara saçılan ders malzemeleri yaşanan izdihamın boyutunu gözler önüne sererken, öğretmenler de gazdan etkilendi.

Haber verilmesi üzerine okula gelen itfaiye ekipleri öğrencileri tahliye etmeye çalışırken, veliler de çocuklarını kurtarmanın telaşına düştü. Baygınlık geçiren öğrenciler sivil araçlar ve zabıta araçlarıyla hastanelere kaldırılırken, astım hastası bir çocuk da boğulma tehlikesi atlattı. Saldırının ardından bir kez daha okul önüne gelen TOMA ve zırhlı araçlardan bir kez daha gaz bombası ve tazyikli su sıkıldı. Öğrenciler Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, saldırıdan yaklaşık bir saat sonra akrep tipi zırhlı araçla okula gelen ambulansa veliler tepki gösterdi.

Müdahale için okula gelen Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekibinde yer alan Mustafa Bayram, içeri girdiklerinde tüm binanın gazla dolduğunu gördüklerini belirterek, "Öğrenciler merdivenlerde birbirini eziyordu. Hemen içeri girerek, çocukları tahliye etmeye çalıştık ama okulun giriş kapısına da gaz bombası atılması nedeniyle bir süre içerde beklemek zorunda kaldık. Daha sonra çocukları sakinleştirmeye çalışarak, hızlıca tahliye ettik" dedi. HDP İpekyolu İlçe Örgütü yöneticileri de okula gelerek, durum hakkında bilgi aldı. Bu arada gerginliğin yaşandığı dakikalarda mahallenin tümünün elektriklerinin kesilmesi dikkat çekti. 

Link to comment
Share on other sites

Polisten TUSKON binalarına baskın

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Cemaat’e yakınlığıyla bilinen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.
Türkiye işadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu, 2005 yılında İstanbul′da kurulan ve ülke çapında yayılmış bölgesel iş dünyası federasyonlarının oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu TUSKON, 150 işadamı derneği bünyesinde faaliyet gösteren 12000 işadamını temsil ediyor. 

Link to comment
Share on other sites

İstanbul'da öğrencilere sert müdahale!

YÖK protestosu için Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi önünde toplanarak yürümek isteyen öğrencilere polis müdahale etti.

İstanbul Üniversitesi'nde YÖK'ü protesto eden bir grup öğrenciye polis sert bir şekilde müdahale etti. Öğrencilerden 23'ü polis tarafından gözaltına alındı.

POLİS UYARDI ÖĞRENCİLER DİNLEDİ
YÖK'ün kuruluşunu protesto eden bir grup öğrenci, Fen Fakültesi'nde yürüyüş başlattı. 'Gençlik yıkılmayacak, saray ve YÖKyıkılacak' yazılı bir pankart taşıyan öğrenciler fakülte kapısından dışarı çıkarak Vezneciler Caddesi'nde yürümek istedi. Caddeyi öğrencilerin yürüyüş istikametinde kapatan çevik kuvvet polisleri, yürüyüşe izin vermedi. Polis aracından yapılan anonsla öğrenciler, taşıdıkları pankartı indirmeleri konusunda uyarıldı. Bunun üzerine öğrenciler taşınan pankartı indirdi.

ÖĞRENCİLERİ YERDE SÜRÜKLEYİP TEKMELEDİLER
Ancak bir süre sonra Fen Fakültesi'nin öğrencilerinin çıkış yaptığı demir kapı kapatıldı. Polis, öğrencileri demir kapı önünde çevreleyerek müdahale etti. Biber gazı sıkılarak gözaltına alınan öğrenciler polis minibüslerine taşındı. Bazı öğrenciler yerlerde sürüklendi ve tekmelendi. Polis ile görüntü almaya çalışan basın mensupları arasında da zaman zaman itiş kakış yaşandı. 23 kişiyi gözaltına alan polis, daha sonra fakülteye de girdi. Sivil polisler bir süre üniversite içinde kaçan öğrencileri aradı. 

Link to comment
Share on other sites

YÖK protestosunda çok sayıda gözaltı var

Akdeniz Üniversitesi’nde YÖK’ün kuruluşunu protesto eden öğrencilere polis ve özel güvenlik görevlileri müdahale etti. Çıkan arbede sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi'nde 6 Kasım Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle bugün düzenlenen protesto eyleminde olaylar çıktı.
Polis, TOMA ile müdahale ettiği üniversitelileri gözaltına almaya başladı. 

Link to comment
Share on other sites

Silvan'da evler ateşe veriliyor

DİYARBAKIR (DİHA) - Silvan ilçesinde 4 gündür mahallelere ağır silah ve bombalarla saldıran özel harekat timleri yurttaşlara ait evleri ateşe vermeye başladı. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, özel harekat timleri 4 gündür bomba ve ağır silahlarla saldırdığı Tekel, Mescit ve Konak mahallerinde evleri ateşe vermeye başladı. Tekel Mahallesi'nde ateşe verilen evlerden kaynaklı dumanlar yükselirken, yurttaşlar kendi imkanlarıyla ateşi söndürmeye çalışıyor. Mahallede bulunan yurttaşlar ateş söndürülmezse mahallenin hepsinin yanacağını belirtirken, duruma ilişkin Silvan Belediye Eşbaşkanları, Silvan Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeye başladı. 

Link to comment
Share on other sites

İzmir'de YÖK protestosuna polis saldırısı

İZMİR (DİHA) - İzmir'de bulunan gençlik örgütlerinin YÖK'ü protesto eylemine polisin saldırısı sonucu 30'a yakın kişi gözaltına alındı. 

İzmir'de bulunan gençlik örgütleri, YÖK'ün kuruluşunu protesto etmek amacıyla Alsancak Kıbrıs Şehitler Caddesinde bir araya geldi. "Saray'a ve YÖK'e karşı gençlik kol kola" pankartı ve "Saray'ı ve YÖK'ü başına yıkacağız" dövizleri ile yürüyüşe geçen gençlere polis saldırdı. Polisin saldırısı sonrasında 30'a yakın genç darp edilerek gözaltına alındı. 

Gözaltına alınana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Link to comment
Share on other sites

Ankara Üniversitesi'nde YÖK protestosu

ANKARA (DİHA) - Ankara Üniversitesi öğrencileri YÖK'ün kuruluş yıldönümünü düzenledikleri yürüyüş ile protesto etti.

Ankara Üniversitesi öğrencileri, 12 Eylül darbesi ürünü olan Yüksek Öğrenim Kurumu'nun (YÖK) 34. kuruluş yıl dönümüne ilişkin Cebeci Kampüsü'nde yürüyüş düzenledi. Eğitim Fakültesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci, "Gençlik yılmayacak Saray da YÖK de yıkılacak" pankartı arkasında kampüs çıkışına doğru yürüyüşe geçti. Öğrenciler, yürüyüş boyunca "YÖKkalkacak, polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek", "Hırsız katil AKP" sloganları attı. Kobanê'de IŞİD çetelerine karşı savaşırken yaşamını yitiren ve iki aydır cenazesi Türkiye'ye getirilemeyen BÖG Komutanı Aziz Güler'i (Rasih Kurtuluş) de anan öğrenciler, "Kavgamızın neferi Aziz Güler yaşıyor" sloganları attı.

Daha sonra Cebeci Kampüsü'nün Cemal Gürsel yönü çıkışında öğrenciler adına yapılan açıklamada, Saray zihniyeti ve YÖKeliyle üniversitelerin bir bilim merkezi halinden çıkarıldığı ve sermayenin rant alına dönüştürüldüğü vurgulandı. İstanbul ve Antalya'da YÖK'ü protesto etmek için toplanan öğrencilere yönelik polis müdahalesine de tepki gösteren öğrenciler, geleceklerine sahip çıkacaklarını ve bilimsel, eşit ve anadilde eğitimi savunmaya devam edeceklerini söyledi.
Daha sonra öğrenciler sloganlar atarak kampüs içine girdi. 

Link to comment
Share on other sites

İzmir'de 12 Eylül'ü aratmayan görüntüler

 

http://www.karsigazete.com.tr/upload/2015/11/178236.jpg

 

İzmir’in Konak'ta, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluş yıl dönümü nedeniyle eylem yapmak isteyen gruba polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında 40'a yakın kişi gözaltına alındı.

 

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nin girişinde dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atıpYÖK'ün kuruluşunu protesto etmek istedi. Yürüyüşe geçmek isteyen grupla buna izin vermeyen polis arasında arbede yaşandı.

40'A YAKIN GÖZALTI

Grubun yürüyüşte ısrarı üzerine polis müdahale etti. Müdahale sırasında 40'a yakın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan eylemciler ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

Link to comment
Share on other sites

Mazıdağı Belediye Başkanı ve 10 kişi gözaltına alındı
Mardin'in Mazıdağı ve Nusaybin ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda, Mazıdağı Belediye Eş Başkanı DBP'li Ali Özkan'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

 

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bu sabah saatlerinde Mazıdağı ve Nusaybin ilçelerinde önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Mazıdağı İlçesi'nde Demokratik Bölgeler Partisi'nden (DBP) seçilen Belediye Eş Başkanı Ali Özkan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Nusaybin'de de jandarma ekipleri, Akarsu Mahallesi'nde düzenlediği operasyonlarda 6 kişiyi gözaltına aldı. Mazıdağı ve Nusaybin'de gözaltına alınan toplam 11 kişi İl Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorgularına başlandı.

Link to comment
Share on other sites

Öğrenci derneğine `terör´ baskını

 

http://odatv.com/images/2015_11/2015_11_03/ogrenci-dernegine-teror-baskini-0311151200_m2.jpg

 

Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği'nde, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince savcılık talimatıyla arama yapıldı. Arama sonrası 16 kişi gözaltına alındı.

PKK adına bağış topladığı ve terör propagandası yaptığı iddia edilen Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği üyesi şüpheliler, dernek binasından elleri arkadan kelepçeli olarak çıkarıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri savcılık talimatıyla Karaumurbey Mahallesi’nde Coştur İş Merkezinin 3′üncü katındaki Kırklareli Üniversitesi Öğrenci Kültür Derneği’nde baskın düzenleyerek arama başlattı. Yaklaşık 2 saat süren aramada bilgisayar, evrak ve afişlerle birlikte içerisinde bir miktar para olduğu belirtilen bağış kutusuna el konuldu.

Aralarında kadınların da bulunduğu 16 dernek üyesi elleri arkadan kelepçelenerek gözaltına alındı. Dernekteki şüphelilerinPKK terör örgütü adına bağış topladığı ve terör propagandası yaptığı suçlamasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Kırklareli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Link to comment
Share on other sites

Sultangazi'de ev baskınları
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de daha önceden belirlenen birçok adrese gece saatlerinde eş zamanlı 'terör operasyonu' düzenledi.

 

Fatih, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan ve saat 03.30 sıralarında buradan hareket eden polis ekipleri, Gazi, Karayolları ve Yunus Emre mahallelerinde önceden belirlenen birçok adrese operasyon gerçekleştirdi. Operasyona Özel Harekat Timleri ve Çevik Kuvvet ekipleri de destek verdi. Operasyonun içeriği hakkında bilgi verilmezken, bölgeden HDP'ye yönelik yapıldığına dair iddialardan var.
Sultangazi ilçesindeki, Gazi, Karayolları ve Yunus Emre mahallelerinde yapılan operasyonda göz altına alınan bazı kişiler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra yeniden Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Link to comment
Share on other sites

ADANA'DA 7 GÖZALTI


Bir diğer gözaltı operasyon merkezi de Adana oldu. Adana'nın Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi'ni sabah saatlerinde zırhlı araçlarla ablukaya alan polis, daha önce belirledikleri evlere baskın düzenledi. Baskınlar sırasında evler didik didik aranırken, aramaya tepki gösteren yurttaşlar polisler tarafından tehdit edildiği öğrenildi. Arama sonrası "örgüt adına faaliyete bulundukları" iddiasıyla HDP yöneticisi 56 yaşındaki Ramazan Tuncer ile HDP üyesi Mehmet Tuncer, Mehmet Kıran, Mehmet Aydın, Şakir Gezici ile H.E. ve Ö.E. adlı çocuklar gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sağlık kontrollerinin ardından TEM Şube'ye götürülürken, çocuklar ise Çocuk Şubesi'ne götürüldü.


Polisin baskınına tepki gösteren Ramazan Tuncer'in ailesi, polislerin kendilerini tehdit ettiğini söyledi. Tuncer Ailesi, polisin kendilerini "Elimizde izin var. İstesek kapılarınızı kırar, çocuklarınızı da götürebiliriz. İstesek daha fazlasını da yapabiliriz" şeklinde tehdit ettiğini belirtti. (DİHA)


Link to comment
Share on other sites

DBP: Silvan'dan haber alınamıyor!
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü, Silvan ilçesinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.
4 Kasım 2015 Çarşamba 12:56
AMED - ANF
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü, Silvan ilçesinde yaşananlara ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan DBP Amed İl Örgütü, Tekel, Konak, Mescit mahallerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 2. gününde de sürdüğüne dikkat çekti.

Açıklamada, ilçe halkından alınan bilgilere yer verilerek, Silvan’ın sokağa çıkma yasağı uygulanan Konak Mahallesi’nde ikamet eden Fikri adındaki kişinin, dün geceden beri mahallede helikopterlerin gezdiği  ve sürekli mahallelerin üzerine ateş edildiğini söylediği aktarıldı. 

'BİLGİ ALINAMIYOR; YASAK DERHAL KALDIRILSIN'

"Mahallelere giriş ve çıkışların olmamasından kaynaklı, helikopterlerden yapılan ateş sonucunda herhangi bir yaralanmanın veya ölümün yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi alınamadığına vurgu yapılan açıklamada, halkın tedirgin olduğu ve sokağa çıkma yasağının derhal kaldırılması gerektiği kaydedildi.

HEYET İLÇEYE HAREKET ETTİ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelerde asker ve polis ablukası da giderek artıyor. İlçede yaşananları incelemek ve çatışmaların önüne geçmek için DBP Amed İl Eş Başkanı Ali Şimşek, HDP Amed İl Eş Başkanları, HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, DBP’li Merkez İlçe Belediye Eş Başkanları, DTK üyeleri ve sivil toplum kurumlarının temsilcileri ilçeye hareket etti.

......................................................................................................

 

'Silvan'da katliam provası var; acilen buraya akın edilmeli'
Silvan'da sokağa çıkma yasağı ikinci gününde. Silvan Belediyesi Eş Başkan Vekili Tekiner, "Ne kadar insanın öldüğünden haberimiz yok" diyerek, kamuoyu ve seçilmişlere acil çağrıda bulundu.
4 Kasım 2015 Çarşamba 13:36
AMED - ANF
Silvan'da sokağa çıkma yasağı ikinci gününde. Silvan Belediyesi Eş Başkan Vekili Tekiner, "Ne kadar insanın öldüğünden haberimiz yok" diyerek, kamuoyu ve seçilmişlere acil çağrıda bulundu.

Amed'in Silvan ilçesinde 2 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının ardından Mescit, Tekel ve Konak mahallelerine yönelik top atışları yapılıyor.

Silvan Belediyesi Eş Başkan Vekili Zuhal Tekiner, aylardır abluka altında bulunan Silvan'da, özel harekat timlerinin büyük bir katliam provası yaptığını söyledi. Tekiner, seçilmişlere Silvan'a gelmeleri çağrısında bulundu. 

'TOP ATIŞLARI SÜRÜYOR; NE KADAR İNSANIN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ!'

Tekiner, sabah saat 03.00 sıralarında top atışlarının başladığını dile getirerek, saldırıları şu sözlerle ifade etti:

"Silvan'da çatışmalar halen devam ediyor. Mescit, Tekel ve Konak mahallelerine yönelik top atışları saat 03.00 sıralarından bu yana devam ediyor. Top atışları nedeniyle bir çocuğun Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi elimize ulaştı. Ancak yaralı çocuğun akıbeti ile ilgili şuana kadar elimize net bir bilgi gelmiş değildir. Şu an çatışmaların olduğu mahallelerde elektrik ve su kesilmiş durumda. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle bizim de bu mahallelere girmemize izin verilmiyor. Bu mahalleler, tüm bu saldırılara rağmen sükunetini koruyor. Sokağa çıkma yasağının kaldırılması için kaymakam ile görüşmek istedik fakat kendilerinin telefonu kapalı. Silvan'da tüm mahallelerin başlarında panzerler yerleştirilmiş ve şu ana ne kadar insanın öldüğü ve yaralandığından da haberimiz yok."

KAMUOYU VE SEÇİLMİŞLERE ACİL ÇAĞRI

Tekiner, kamuoyuna ve seçilmişlere duyarlılık çağrısı yaparak, şunları ekledi: "Aksi takdirde, Silvan'da büyük bir katliam provası yapılıyor. Seçilmişlerin de bu konuda rolünü daha aktif oynamaları gerektiğini düşünüyorum. Yarın çok sayıda inan katledilirse cenazelerine katılmalarına da gelmesinler. İnsanların ölmelerini önlemek için şimdiden Silvan'a akın etmeliler."

Link to comment
Share on other sites

Güvenlik zirvesinden 'operasyonlar kışın da sürecek' kararı


 


Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu başkanlığında Güvenlik Zirvesi'nin gündeminde, terörle mücadele konusunda yürütülen operasyonlar ve mülteciler konusu oldu.Ayrıca alınan kararlar arasında kış şartlarında da operasyonların süreceği bildirildi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen güvenlik toplantısı sona erdi.


Yaklaşık 2 saat süren toplantıya, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş ve Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Kenan İpek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Başbakan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, Jandarma Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse, Dışişleri Müsteşar Vekili Ahmet Muhtar Gün, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu katıldı.


Link to comment
Share on other sites

Silvan’da polis müdahalesi: 23 gözaltı
Salı gününden bu yana sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam ettiği Silvan’da yasağı protesto eden bir gruba polis müdahale etti. Müdahale sonrasında 23 kişi gözaltına alındı.

 

Salı günü sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatılan Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yasağı protesto etmek isteyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sonrasında 23 kişi gözaltına alındı.

İlçede sokağa çıkma yasağı sürerken, Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde polis operasyonlarının sürdüğü ve mahallelerden silah ve patlama sesleri geldiği kaydedildi.

Link to comment
Share on other sites

Şırnak'ta saldırı: 1 asker hayatını kaybetti
Şırnak’ın Uludere ilçesinde mayın patlaması sonucu 1 asker hayatını kaybetti.

 

Edinilen bilgilere göre olay, Uludere ilçesi Karaçalı üs bölgesinde meydana geldi. Buradaki mevziye PKK'liler tarafından daha önceden yerleştirilen mayın, infilak etti. Olayda, 1 uzman çavuş hayatını kaybetti.

 

Bu mayinlar neden onceden temizlenmedi?

Link to comment
Share on other sites

Diyarbakır'da polisin vurduğu 18 yaşındaki Ferhat Doğru hayatını kaybetti
Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde polis tarafından vurulan 18 yaşındaki Ferhat Doğru hayatını kaybetti.

 

Polislerin dün Sur ilçesine yönelik saldırıları sırasında silahla vurarak yaraladıkları 18 yaşındaki Ferhat Doğru, tedavi altına alındığı hastanede yaşamını yitirdi. DİHA'da yer alan habere göre, Doğru'nun yaşamını yitirmesi ile 1 Kasım seçimleri sonrası Hakkari, Siirt ve Diyarbakır'da polis ve özel hareket timlerince öldürülen sivillerin sayısı 9'a yükseldi.

Link to comment
Share on other sites

Silvan halkı ayakta: Saldırılara karşı gürültü ve ışık kapama eylemi

 

Silvanlılar, sokağa çıkma yasağıyla birlikte 5 gündür süren saldırı ve katliam girişimini, gözaltılara rağmen gürültü ve ışık kapama eylemleriyle protesto ediyor.

 

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, sokağa çıkma yasağıyla birlikte 4 kişinin katledildiği ve saldırıların hala sürdüğü Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yurttaşlar gürültü eylemiyle direnişlerini sürdürüyor.

Özel harekat timlerinin bomba ve ağır silahlar ile Tekel, Mescit ve Konak mahallelerine saldırmış, yaşananları protesto eden halka ise gazlı ve TOMA’lı saldırı düzenlenmişti. Saldırılar ve yasak kalkana kadar süresiz gürültü eylemi gerçekleştiren Silvan halkı, bugün (7 Kasım) akşam saatlerinde tencere, tava çalarak, ışık açma ve kapatarak eylemini sürdürdü.

Silvan’da eylemlerin devam ettiği, birçok mahallede de polisin etrafa rastgele gaz bombası attığı bildirildi.

Link to comment
Share on other sites

Silvan ve Sur’dan sonra Cizre ve Fiskaya’da da saldırı

 

Diyarbakır’da Silvan ve Sur’dan sonra Fiskaya’da da polis saldırısı gerçekleşti, mahalleli sokağa çıktı. Silvan’dan karşılıklı silah ve slogan sesleri yükseliyor. Cizreliler de geceyi direnişle geçirdi.

 

Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağının 5. gününe girdiği Silvan’ın ve polis ablukasının saldırıya dönüştüğü Sur’un ardından Yenişehir İlçesi’ndeki Fiskaya Mahallesi’nde de sabah saatlerinde özel harekat polisleri tarafından saldırı düzenlendi.

Ural, akrep ve kobra tipi zırhlı araçlarla mahalle girişlerine gelen polisler ateş açmaya başladı. Halkın saldırıya yanıtı sokağa çıkmak ve direnişe geçmek oldu. Mahalleden slogan sesleri gelirken abluka ve helikopter hareketliliği devam ediyor.

Silvan’dan silah sesleri ve sloganlar yükseldi, bir kişi yaralandı

Sokağa çıkma yasağının 5. gününe girdiği Silvan’da da dün (6 Kasım) gece polisin attığı patlayıcılar nedeniyle bir ev yandı. Yangın, mahalleliler tarafından söndürüldü.

Günün ilk ışıklarıyla birlikte Azizoğlu ve Eski Bitlis caddeleri üzerinde konuşlanan zırhlı araçlardan ateş açıldı. Açılan ateşe karşı mahallelerden “Bijî berxwedana Farqinê” sloganı yükseldi.

Öğle saatlerinde ise Tekel Mahallesi Kaniya Denge mevkiinde esnaf olduğu belirtilen Ramazan Bakır yaralandı. Bombaatar mermisinin şarapnel parçasıyla yaralanan Bakır, önce Silvan Devlet Hastanesi’ne, hem de Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Cizre’de çatışma gece boyu sürdü

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde dün Silvan’da ve Sur’da yaşanan polis saldırıları protesto edilirken polis saldırısı gerçekleşti. Akşam saatlerinde Yafes, Kobanê ve Arîn Mîrkan caddelerine çıkan gençler, katliam ve savaş politikalarını yürüyüşle protesto etti. Mahalleliler de cadde başlarına araçlarını park ederek olası bir polis saldırısını engellemeye çalıştı.

Uzun süre devam eden eylemin ardından gecenin ilerleyen saatlerinde Orhan Doğan Caddesi üzerinden Dörtyol Kavşağı’na çok sayıda zırhlı araçla gelen polis, yurttaşların park halindeki araçlarını zırhlı araçlarla sürükledi, ardından Cudi ve Nur mahallelerinde ateş açtı.

Polisin saldırısına karşı halk direnişe geçerken gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı.

Link to comment
Share on other sites

Cizre-Nusaybin yolu kapatıldı

 

ŞIRNAK (DİHA) - Cizre ile Nusaybin arasındaki yol Jandarma Komutanlığı tarafından kapatıldı. Şırnak Cizre ilçesi ile Mardin'in Nusaybin ilçesi arasındaki yol, Kurucu Jandarma Komutanlığı tarafından kapatıldı. Nusaybin'den gelen araçlar karakol önünde durdurularak, Cizre'ye gidişlerine izin verilmiyor. Cizre yönünde gelen araçların geçişine ilişkin bir engellenme yaşanmıyor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...