Jump to content

Bu sitede ne bulacaksınız?


site_admin

spacer.png

Bu sitede dünya, hayat ve evren konusunda düşünceler bulacaksınız. Bunların pek çoğunun günlük hayatta karşılaşmaya alışık olduğunuz basmakalıp, sorgulanmayan, dogmatik düşünceler ve inançlardan farklı olduğunu göreceksiniz.

Bu siteyi hazırlayan ve katkı yapanlar bilimi ve bilimsel düşünceyi kendilerine rehber edinmiş, sorgulayıcı, her şeye kolay inanmayan, içlerinde bilimsel kuşkuculuk alışkanlığı taşıyan kişilerdir.

Bilimsel kuşkuculuk ve eleştirel düşünce bu sitenin savunduğu ana çizgidir. Günlük hayatta sorgulanmayan veya güvenilir kişilerden hazır alınan inançların ve düşünce alışkanlıklarının her alanda sorgusu yapılacaktır bu sitede.

Bu sitede değinilecek konular arasında evrenin ve hayatın kökeni, temel felsefi problemler, bilimin tıkandığı konular ve bu konulara alternatif arayışları, ayrıca bilim ile bilim dışı olanın ayırt edilmesi gibi konular bulunmakta olup, hatta siyaset felsefesi ve politik konulara dahi eleştirel bir yaklaşımla değinilecektir.

Doğaüstü iddialar, medyumluk, parapsikoloji, mucizeler, falcılar, büyücüler, hayaletler, UFO'lar, dua ile hasta iyileştirdiği söylenenler, hatta komplo teorileri, vs gibi konular da eleştirilerimizden nasibini alacaktır.

Yeterince analiz edilmeden, düşünce alışkanlıkları sebebiyle inanıldığını düşündüğümüz her tür konuya bu sitede yer vardır.

Bilimsel bilgiyle bilimsel olmayanın, doğa içinde kalan bilgiyle doğaüstü bilginin, kısacası güvenilir bilgi ile güvenilir olmayan bilginin analiz edilmesi ve ayırt edilmesi prensiplerine dayalı her konu ve düşünce bu sitenin ilgi alanı çerçevesindedir.

Sitemize bağlı bir forum da bulunmaktadır. Bu forumda politika, felsefe, bilim ve bu sitenin yukarıda açıklanmış ilgi alanlarına uygun her konu tartışılabilir.


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.



Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...