Jump to content

Medeniyetler Politikasi ve Turkiye'nin Yeri


evrensel-insan

Recommended Posts

Oncelikle basliga uygun olarak kullanilan "medeniyetler politikasi" aldatmacasinin ve emperyalizmin su an faal oldugu O.Dogu ve K.Afrika'da bu uydurma politikayi kullanarak ne yapmak istediginin ve de Turkiye' ye verilen rolu ve bu roldeki diktatorun yerini ve kendi politikasinin ne oldugunu ve bunu da nasil yeine getirdigini ortaya koyalim.

Dunyada medeniyetler yoktur, Insanoglunun cagdas olarak tek bir medeniyeti vardir. Ya bu medeniyet yolunda ve ona dogra ya da bu medeniyet disinda ona karsi hareket edilir.

Insanoglunun cagdas medeniyetinin, olmasi gerekenleri; her turlu egitim yetistirim ve ogretimde, gelisen teknige paralel olarak; INSANLASMAK, EVRENSELLESMEK, BILIMSELLESMEK VE BILISSELLESMEKTIR.

Medeniyetler politikasi ise, sirf kendi cikarina ve her turlu insanlikdisi ve vicdan disi uygulamayi kendine mesru ve mubah kilarak, SOSYO-ETIGIN DINI YONUNU ONE CIKARMA VASFI ILE ve de DINLER ARASI DIYOLOG MASALI ile, yukarida belirtilen cografi bolge de bir politika yurutmektedir.

Bu politikanin bolgesel somut faktoru ISRAILdir. Butun bu politika Israil'in bolgesel nufuzu ve hakimiyetinin fiziki, siyasi, diplomatik, ekonomik cikari temelindedir.

Nedir bu politika? Bu politikanin iki ana ayagi vardir. Ikisi de Israil'in SOSYO-ETIK DINI TEMELLI CIKARI temelindedir.

Birincisi: Israil ile Ermenistan arasinda cografi ve fiziki bir kukla kurdistan devleti kurmak. Bu fiziki ve cografi alan Turkiye, Irak, Iran, Suriye topraklarinin degisimini icermektedir. Ayrica KURDLERIN POLITIK KULLANIMINI gerektirmektedir.

Ikincisi, Lubnan'daki Hizbullah ile Iran arasindaki bagi kesmek adina SURIYENIN DEGISIMINI icermektedir.

Cunku hizbullah Israil ile savasirken, Iran'dan alacagi/aldigi yardimi Suriye eli ile almaktadir.

Bu durum yeni bir durumu ortaya cikarir. Bolgede ISRAIL POLITIKASINA BAGIMLI SUNNI MUSLUMAN KARDESLER ITTIFAKI. Burada da Misir, Libya, Tunus ana ulkelerdir.

Resmi biraz toparlamak gerekirse, ISLAM BOLGEDE IKI ANA KUTUBA AYRILMAKTADIR.

Sunni seri Musluman kardesler ittifaki

Sii Ittifak.

Amac sii ittifaktaki Iran hizbullah bagini kirmak icin SURIYENIN SII REJIMINI DEGISTIRMEKTIR.

Diger acidanda, kurulacak kurdistan icin KURD HAREKETINI BOLGE DE KORUKLEMEKTIR.

Burada aslinda oyun icinde oyun vardir. Bu oyunu algilamak cok onemlidir. Cunku bu oyunda KURD TOPLUMU/HALKI SADECE SUNNI/SII MEZHEPSEL AYRIMI VE CATISMASI ICIN KULLANILMAKTADIR.

Bu kullanimda da bolgedeki diger milli ve de dini halklar da harcanmaktadir, aleviler ve turkmenler gibi.

Iste butun bu politikada Turkiye ve diktatorun rolu daha aciga cikmaktadir.

Diktator kendi politikasi ve Israil/ABD ittifakinin emir kulu olma politikasini yuruturken kendisi ulke ve toplum adina MUSLUMAN KARDESLERIN SUNNI SERI SISTEMINI VE REJIMINI HEDEFLEMEKTEDIR.

Diktator bu hedefinde ulke ve toplum bunyesindeki KURD VARLIGINI VE ONUN HAK VE OZGURLUKLERINI BU CIKARI DOGRULTUSUNDA KULLANMAKTADIR.

Kisaca diktatorun hedefi MILLI DEGIL DINI HEDEFTIR. Bu acidan her turlu milli sorunu koruklemek ve bolmek adina KURDLERE SIRIN GOZUKMEKTEDIR.

Ayni oyunun parcasi olarak bolgedeki TEROR HAREKETINI DESTEKLEMEKTEDIR.

Bu gidisatta Diktator, ulke bunyesinde her turlu REJIME YONELIK DEGISIMI uygulamaya koyarken (kisaca "kindar/dindar nesil yetistirecegiz/taraf olmayan bertaraf olur"en son gelisme T.C. nin nisanlardan kaldirilmasi ve kizli/erkekli ayni evde kalinmaz cikisi) diger taraftan Suriye'de ki rejimin degisimi icin calismaktadir.

Bu politikada diktatoru emir aldigi patronlari ile iki ana konu ters dusurmustur.

Misir'da Mursi'nin devrilmesi yani musluman kardeslerin iktidardan alinisi

Suriye'de rejimi yikmak adina, Suriye'ye askeri mudahele.

Bugunku gelinen noktada, diktator; ulke ve toplumda MUSLUMAN KARDESLER TEMELLI SISTEMI REJIMI YERLESTIRMEYE CALISIRKEN; DISARIDA DA SURIYE TEMELLI HEM KURD HEM SUNNI ICERIKLI TERORISTLERE YARDIM VE YATAKLIK YAPMAKTADIR.

Yani ve kisaca Israil/ABD cikari politikasini yerine getirirken, kendisi de kendine sectigi yer olan MUSLUMAN KARDESLER REJIMINI OLAN REJIMI DEGISTIREREK ULKE VE TOPLUMA HER GUN YENI BIR SEYLER SOYLIYEREK VE YAPARAK OTURTMAK VE TOPLUMA DAYATMAK ICIN CALISMAKTADIR.

Burada kurdler uzerinden ise sadece ONLARI KULLANMA VE OYALAMA POLITIKASI YURUTMEKTEDIR.

Evet ulke ve toplumda ve de bolgede olan her bir degisimi soylemi olayi v.s. iste bu buyuk resim bunyesinde degerlendirmek ve algilamak gerekir.

Turkiye toplumu ve ulkesi ile iste bu medeniyetler politikasi bataginda diktator eliyle bolunmeye ve de musluman kardeslerin sunni rejimine dogru yol almaktadir. Toplum ve halkta da gorunen BIR AKIL TUTULMASI ve de sadece olanlarin degerlendirilmesi yanilgisi surmektedir.

Toplum ve ulke her bir olani degerlendirirken, butun bu olanlarin ANA POLITIKANIN BIR PARCASI OLDUGUNUN FARKINA varamamaktadir.

Cunku olanlar degerlendirilirken yeni olacaklar yoldadir ve hepsi bu cizilen politikanin birer parcalaridir.

Mucadele OLANLARA TAKILARAK DEGIL; ASIL HEDEFLENENE YONELIK VERILMELIDIR.

2023 Hedefi en azindan, diktatorun ulke ve topluma hedefledigi musluman kardesler rejimi hedefidir. Bu hedef te bolge hedeflerinin bir parcasidir.

Medeniyetler ya da medeniyetler arasi dialoglar ittifaklar politikasi tamamen bir kandirmaca ve cikar politikasidir. Cunku insanoglu icin tek bir medeniyet vardir oda, cagdasligin getirecegi teknigin sagladigi INSANLASMAK, EVRENSELLESMEK, BILIMSELLESMEK, BILISSELLESMEK.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...